Valaki küldött már adásvételit postán okmányirodába?
Figyelt kérdés
Eladtam nagyszülőm autóját ma helyette, ő aláírta előre. Viszont 8 napon belül be kellene neki jelenteni az okmányirodába, hogy eladta. Azt olvastam, hogy postai úton is el lehet küldeni az adásvételit. Volt már közületek olyan, aki így járt el? Hova kell cimezni az okmányirodának? Köszi !2020. febr. 16. 17:53
1/4 anonim válasza:
Okmányirodában személyesen kell megjelenni, esetleg meghatalmazással intézheti más az ügyet, de nem postán küldözgetnek iratokat.
Az okmányiroda (újabban kormány ablak) "érdekes" hely, az ott dolgozóknak kötelességük szabályosan eljárni.
2/4 anonim válasza:
Nem kezelnék , visdza küldik eokallodik , csak gondokat okoz .
3/4 anonim válasza:
Én postai úton intéztem szintén nagyszülő miatt.
Előre megkérdeztem az okmányirodát, hogy mi a menete.
Írni kell egy levelet, hogy Tisztelt Kormányablak,
Szeretném bejelenteni, hogy eladtam az autómat 2020.02.16-án.
Adataim:
Név
Lakcím
Személyigazolvány szám
Meg beleírod, hogy milyen autó milyen rendszámmal.
Mellé meg berakod az adásvételi másolatát. Ennyi. Ezt maga a kormányablak írta és a weboldalukon is fent van hogy intézhető postai úton.
Egyszerűbb így, mint két tanús meghatalmazással szaladgálni.
4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom az utolsónak! Ugyanezt a választ kaptam ma az ügyfélszolgálattol is! A többiek meg legyszi ha nem tudnak semmit az ügyben ne irkaljanak hülyeségeket köszi!
2020. febr. 17. 10:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!