Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Légzsák miatti visszahívást...

Légzsák miatti visszahívást intézett-e valaki?

Figyelt kérdés
Kaptam egy értesítést, hogy az autómba beszerelt vezetőoldali légzsák kinyílása kapcsán életveszélyes, akár halálos sérülést is okozhat a kirobbanó fémalkatrész.Én napi használatban kb 100 km-t vezetek,szinte minden nap találkozom veszélyes helyzetekkel,velem is bármikor előfordulhat, akár csak egy árokbacsúszás vagy vaddal való találkozás kapcsán is, hogy kinyílik a légzsák.Amikor a cserebeépítésre kijelölt szakszervízben arról érdeklődtem, hogy adnak-e csereautót,mert állítólag a megrendeléstől számítva több hónap, míg megjön az új alkatrész, az ügyintéző elég flegmán közölte, hogy nem, eddig is ezzel jártam, miért nyílna ki pont most?Én ezen fel vagyok háborodva.Bármikor bekövetkezhet egy baleset,annak tudatában, hogy biztonságos autót vásárolok, vettem pont ezt a márkát (Honda Jazz)és most kiderül, hogy bomba van benne. Nem vagyok egy pereskedő típus, de szerintem, ha többen összefognánk,azért lehet, hogy el lehetne érni, hogy a keletkező kárunkat legalább részben megtérítsék?Nekem pl. lízingelni kellett egy másik autót, ugyanis nem tervezek egyelőre meghalni.

#légzsákcsere
2020. febr. 14. 08:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%

“ #9-es szerintem olvasgassál még egy kicsit, mert totàl nem vagy képben a dologgal és hülyeségeket írkálsz.”

Ja, végül is nem az autóipari minőségbiztosítás a szakterületem vagy 15 éve.... ennél komolyabb ügyekről is tudok, amiből nem lett még csendes visszahívás se 🙄🤣

2020. febr. 14. 15:10
 12/14 anonim ***** válasza:

De most amíg hónapokig nem jön meg a cserealkatrész, addig nem is fogsz beülni az autódba? És azt várod, hogy a márkaszerviz ingyen ajánljon neked több hónapra egy csereautót? Gondolj bele, ez logisztikailag kivitelezhetetlen! Egy márkaszerviznek simán lehet több ezer ügyfele is. Több ezer csereautót honnan akasztanának le hirtelen? Egyáltalán hol tárolnának ennyi csereautót? Szerintem kicsit túldramatizálod a dolgot.

Más márkájú autóm van, légzsákra még nem volt visszahívásom, de fékhidraulikára már igen. Állítólag az összeszerelés során szilikonzsír maradhatott a fék munkahengerben. Ennek következtében pedig egyszer csak beeshet a fék és a kuplungpedál is. Ezt nem tartom sokkal kevésbé veszélyesnek. Így a teljes hidraulikus rendszert kompletten cserélték. Ráadásul erről külön értesítést sem kaptam, pedig első tulajdonosa vagyok az autónak. Internetes facebook csoportban értesültem róla, hogy van egy ilyen visszahívás. Bementem a márkaszervizbe rákérdeztem és valóban. Gondolog ott rögtön nekiálltak az átszerelésnek? Hát nem. Megrendelték az alkatrészt, majd értesítenek, ha megjött. Pár hét elteltével megjött, szóltak. Adtak időpontot, újabb 2-3 hét. Majd megtörtént az átszerelés. Csereautó szóba sem került, se a "várólista" ideje alatt, se az átszerelés alatt. Maga az átszerelés egy nap alatt megvolt, úgy hogy reggel 8-ra bevittem az autót, délután 4-kor szóltak, hogy elkészült. Szerintem egy légzsák csere sem hosszadalmasabb ennél.

2020. febr. 14. 15:53
 13/14 A kérdező kommentje:
Azt hiszem,nem nagyon értik a válaszolók a problémát. Ha a visszahívás olyan ok miatt történne, hogy esetleg (ami szintén balesetveszélyes)kisebb erőbehatásra is kinyílhat a légzsák, nem nagyon izgatna a dolog. De, mivel a tájékoztató levélben a légzsák gyártója elismeri, hogy maga a légzsák(és nem a kinyílása miatti baleset)halálos sérülést képes okozni(magyarul a fémalkatrészek felrobbanhatnak-volt is rá példa ugye, különben nem derült volna ki, ha utánaolvastok, haláleset is)azért nem olyan egyszerű a helyzet, hogy mit parázok.Ha ez bármi mással előfordul,hogy ismert gyártási hiba miatt tartós egészségkárosodásom lehet, vagy éppen meg is halhatok,valószínű, hogy az adott dolgot addig, míg ki nem cserélik, nem használom.Legyen ez egy esernyő,vagy rántott gomba egy étteremben, ha az egész 10 kilós tételbe csak 1 db gyilkos galóca keveredett? Nem vagyok híve az orosz rulettnek,nem hiszem, hogy indokolatlan az aggályom.
2020. febr. 18. 08:22
 14/14 anonim ***** válasza:
#11 Ha ez tényleg így van akkor ez siralmas, nem pedig nevetség tárgya, tisztelt szakember úr.
2020. febr. 18. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!