Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem megy a vezetés?

Miért nem megy a vezetés?

Figyelt kérdés
Elméletben mindent el tudok mondani, hogyan kell csinálni, de a gyakorlatban egyszerűen nem megy, borzasztóan béna vagyok. Még egy "y" fordulót sem mindig tudok megcsinálni. Egyszerűen nem érzek rá a dologra. Még csak 4 alkalommal voltam vezetni és előtte még gyakorolni sem volt lehetőségem senkivel.

2020. febr. 13. 14:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit akarsz 4 óra után? Még csak az elején tartasz.
2020. febr. 13. 14:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Az oktatóm nagyon türelmes, jól is magyaráz. Mit tegyek, hogy lazább legyek, ne izguljan ennyire?
2020. febr. 13. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Én is ilyen voltam. Első 4 óra a rutinpályán ment el, mert az autót is lefullasztottam, annyira reszkettem meg ilyenek. Aztán elsőre plusz óra nélkül átmentem a forgalmin. Mondjuk hozzáteszem, hogy azóta nem sűrűn vezetek, mert nem nagyon van önbizalmam, és az itthoni autó is elég ramaty az oktatóéhoz képest. Az itthoniba szervo sincs, meg most már mennek benne sorra tönkre dolgok, amúgyse nagyon mertem egyedül elindulni, meg tartok a forgalomtól, de ezzel az autóval meg pláne nem.
2020. febr. 13. 14:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
4 alkalom az édeskevés megtanulni. Én úgy voltam vele beülök a kocsiba és csá. Nem kell görcsölni. Az oktató azért van veled ha hibázol kijavít.
2020. febr. 13. 14:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Elmélet sajnos nem segít a gyakorlatban :) Én is tudom elméletben, hogyan kéne mondjuk repülővel leszállni, mégsem garantálom, hogy épségben le tudnám tenni a gépet oktatóval való gyakorlás nélkül. Pedig az elméletet tudom. Leszállási sebesség, kifutó megközelítése, féklap nyitás szükség esetén, lebegtetés, leszállás. Könnyű elméletben. Sok-sok óra kell, amíg a szükséges izommemóriák kiépülnek, amire tudsz építeni. 4 óra az semmi. 10-20 év után is lehet új dolgokat tanulni, ami először nem fog menni. Motornál még inkább igaz ez. Ott aztán sosincs vége a tanulásnak.
2020. febr. 13. 14:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Járjál szorgalmasan az órákra, menni fog az.
2020. febr. 13. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért nem megy, mert még alig vezettél.

Rengetegszer elmondtuk már itt, hogy vezetni csak úgy lehet igazán megtanulni, ha sokat és még annál is többet gyakorolsz. Úgyhogy hajrá és mindig hallgass az oktatódra! ;)

2020. febr. 13. 20:12
 8/9 anonim ***** válasza:

A 4 óra semmi. Én 30 valahányon vagyok túl, mert még nincs meg a kötelező km.

Lehet, hogy egyhuzamban sok neked a 2×50 perc. Én csak 50 perceket megyek, azt viszont két hete elég sűrűn. Elmondanám, szégyen, nem szégyen, most is csinálok néha hajmeresztő dolgokat. Ámbár érzem magamon a fejlődést. Az oktató is. Ha épp jó kedve van. Ha nincs jó napja, olyanokat is mondott már, hogy szeretné már látni, hogy valami megy. Pedig ment... Csak egy-egy hülyeség csúszik be néha. Szerencsére egyre kevesebb. Ahogy néha nézem a többi tanuló vezetését, hááát nem is annyira "gáz" amiket csinálok néha. Olyankor fáradt vagy ideges vagyok. Tegnap pl abszolút rossz kedvem volt. Be is néztem egy jobbkezes utcát. Ki is kaptam jogosan.

Meg nem hosszan álltam meg a stop táblánál. Csak egy pillanatra, míg láttam hogy nem jön semmi. Ezért is kaptam. Máskor ilyenkor nem szól de tegnap neki is morcos kedve volt. Amúgy az egyik legjobb oktató a városban. Most vagyunk 30-an nála, és kb 20-an várakoznak. Egy szó mint száz. Rajtuk is legalább akkora a nyomás, mint rajtunk. Próbálj ellazulni és úgy oda menni, hogy kit érdekel, hogy fog sikerülni. Ha nem görcsölsz rá, menni fog.

2020. febr. 15. 12:52
 9/9 anonim ***** válasza:

8-as vagyok!

Gondold azt, hogy ennyi idő után pont elég, amennyit tudsz.

Persze, nem könnyű. Én is maximalista vagyok. Nagyon magasan van a léc magammal szemben. Van is sok álmatlan éjszakám emiatt. Majd elmúlik. Ha egy dolgot elengedsz, menni fog.

Az elején nekem a körforgalmak nem mentek. Aztán egy idő után azt mondtam, nem érdekel, maximum belenyül a kormányba. Azóta megy.

2020. febr. 15. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!