Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nézi a Rendőr a KW-t...

Mennyire nézi a Rendőr a KW-t mototoknál?

Figyelt kérdés

Nyáron szeretnék egy A2es jogosítványt. Vagyis igazából nyarára. Azzal 35kw-jg lehet vezetn ugye vezetni motort.

Na most én kiszemeltem egy Honda CBF 400ast,ami 38 KW körül van. Ha ezt meglátja a rendőr, akkor ennyiért is nagyon büntet? Illetve a nagy 500es tesója 42kw körül. Nagyon komolyan veszik ezeket?

2020. febr. 13. 07:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok 35kw-ot akartam irni.
2020. febr. 13. 08:58
 12/15 anonim ***** válasza:

38 kW ugyanakkora büntetést ér alapból, mintha 80 kW-os motorral mentél volna. Nincs ilyen, hogy decsakháromkilowatt volt a különbség. 35 ezer forint, illetve következő alkalmakkor 70 ezer, valamint eltiltás is legtöbb esetben.

Ezt nézi először a rendőr is kb, ha látja, hogy fiatal vagy A2-es jogsival.

Ha van hivatalosan fojtott verzió, akkor tudsz venni fojtást hozzá, majd azt le tudod papírozni. Kérdés, hogy 3 kW-ért megéri-e, mivel utána megszerzed az A-t, ígyis-úgyis el fogod adni, ha erősebb motort akarsz. Nem azon a pár lóerőn múlik. Esetleg akkor éri meg, ha 60-70 kW-os alapból a motor, mert utána tudod használni A-val.

[link]

[link]

esre_fojtani_egy_motort/

2020. febr. 13. 09:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha jó fej a rendőr, akkor nem büntet meg, max. figyelmeztet. Nekem eddig csak pozitív tapasztalataim vannak velük, egyszer szinte minden létező szabályt megszegtem, úgy állítottak meg, egy 100 ezres csekket simán adhattak volna, ehelyett elengedtek egy ejnye-bejnyével:D
2020. febr. 13. 10:04
 14/15 anonim ***** válasza:
83%

Ezt magyarázzá már meg valaki, hogy miért ilyen hülye egy csomó motoros?

Eleve minek rak le A1-et meg A2-t, amikor a kinézett motor nem fér bele a kategóriába. Aztán meg miért nem vesz 2 KW-tal a határ alattit, mint 3-mal felettit? Mit gondolnak ezek az emberek? Vagy egyszerűen ennyire nem tudnak komplexen gondolkozni?

2020. febr. 14. 07:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezek a "hülye motorosok" azért A1-et meg A2-t raknak len, mert még nem 24 évesek. És azért kérdezik meg ezt a kérdést, mert még naivak, reménykednek, hátha mégis belefér az az 1-2 kW. Szerintem inkább kérdezzenek, mintsem kérdés nélkül kezdjenek el használni egyet, ami miatt megbüntetik őket.
2020. febr. 14. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!