Milyenek az Exide akkumulátorok általában (és az AMG-s prémium típúsaik)?
Van olyan jó mint egy Varta, Bosch akku?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen van tapasztalatom. A saját személyautómba a Varta 3 évet birt, az Exide 8 évet.
A kamionokba a Varta jó ha 1 évet elment, az Exide 5-6 évet simán tudott.
Nekem Bosch (S5, Silver, ami nem összetévesztendő az S3 Black-kel!) van, 8. évét tapossa, semmi baja.
Exid-ot még nem próbáltam, de állítólag ár-érték arányban az sem mondható gagyinak.
Az AMG akkumulátorok terén nem tudom, hogy micsoda. Ha agm-re, azaz felitatott elektrolitos akkura gondolsz, akkor ha nem start-stopos az autód és gyárilag sem erre van tervezve, akkor sok értelmét nem látom. Az ilyen akku általában jóval drágább is mint egy hagyományos ólom-savas.
Akkor oda mindenképp AGM kell, valóban. Én most cseréltem le a 9 éves Boscht Exide Premiumra. Meglátjuk mennyire lesz tartós. A Bosch se volt még teljesen kuka. De ha 2-3 hetet állt az autó már érzékelhetően nem volt vele olyan virgonc az önindító. Így nem akartam nekivágni a télnek. Max ezt a telet húzta volna ki, aztán úgyis cserélni kellett volna már.
Engem igazából az Exideról olvasott jó vélemények és az ára győzött meg. Gondoltam egy próbát megér. Ha csak 5-6 évet kibír, annyival olcsóbb a Boschnál, hogy fajlagosan már nem járok rosszabbul, mintha a Boscht vettem volna.
Aztán ha nem bír ki ennyit, egy tapasztalattal több. Te végül melyiket vetted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!