Kérdésem, volt-e valaki hasonló helyzetben, ha igen, elmúlt-e a félelme?
Kutyaharapást szőrével, apránként kezd el, lehetőleg ne dobd be magad egyből a mélyvízbe.
Persze, az elején mindenki izgul, kivétel nélkül.
Amúgy nem a kezdő sofőrök okozzák a baleseteket, akik izgulnak, leginkább a felelőtlen idióták, akik hajtják az adrenalint.
159 cm vagyok, sőt, rosszabb a helyzetem, az alsó lábszáram olyan rövid, mint egy 140 cmes embernek... egyszerűen olyan kocsit vezetek/veszek csak, amiben kényelmesen elérem a pedálokat, vannak ilyenek, bár nem egyszerű olyat választani, hogy ki is lássak—> szóval ezt a részét biztosan meg lehet oldani (pl VW Polo, Kia Picanto, Suzuki Ignis, Skoda Rapid ezek nagyon kényelmesen vezethetőek
újabb fajta Opel Astra, Opel Corsa, Kia Rio, Peugeot Partner, újabb fajta Skoda Fabia, ezek szintén jók, nem annyira kényelmesek, de jól vezethető
Elmegy: Fiat Punto
Ami biztos felejtős: régi Yaris, régebbi Astra, régi Fabia, BMW X3, sőt BMW szerintem úgy általában, de csak X3 ban ültem, Peugeot 307
Amúgy általában a 6-8utas vezetőülessel szerelt kocsikban könnyebb beállítani kényelmesen az ülést, de pl a Picantoban 4utas ülésem van és egy álom vezetni
A félelem más kérdés, egyrészt vegyél órákat újra, másrészt menj el egy vezetéstechnikai tréningre—- ha ezek után is félsz, akkor viszont, kérlek felejtsd el, hogy vezess!
Én 160 cm vagyok és Toyota Yarisom van, 2006-os. Nekem nagyon kényelmes, úgy hogy legelőre állítottam az ülést. Talán az egyetlen ami zavaró, hogy amikor a szemembe süt a nap, hiába hajtom le a napellenzőt, nem sokat számít.
Én sosem féltem a vezetéstől, nagyon szeretek vezetni. Egyedül a vizsgától féltem, de attól nagyon. Ha 12 éve nem vezettél akkor mindenképp vegyél órákat, szerintem bele lehet jönni. Én az első pillanattól kezdve vezettem, amikor megszereztem a jogsit, de anyukám 30 évig nem vezetett, most meg szinte minden nap. 2 balesetem volt, a második után amikor először vezettem kicsit féltem, de most már egyáltalán nem.
Régi Yaris-on tanultam .. lehet, ez volt a baj? :)
Köszi az autótippeket!
Nekem amúgy mindig is ördögtől való volt a vezetés, gyerekkoromban sem volt autónk, fényévente egyszer láttam apám vezetni ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!