Dízel autók elértéktelenednek ha itt is kitiltják euro
5 től lefele?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy németerszágban sok városban már az euro 5 dízel is ki van tiltva meg az euro 3 benzin.
Itt is ha kitiltanák pl budapestről az euro 5 alatti dízeleket akkor sokan gyorsan elakarnák adni, valamint vidéken is visszaesnek az áruk nem?
Annyira már nem biznisz drága dízel autóba magy pénzt fektetni nem?
2.5 milióért akarnék autót venni. Leginkább dízel motorral van csak belőle választék viszont euro 4-es 12-13 éves autók. Használnám kb 5-8 évig. De ha 5 év múlva kitiltják a városból akkor hirtelen nagyon elértéktelened és eladhatatlan is lenne nem? Németországból is ezért hordják ennyire ilyen árakon ezeket a prémium autókat mert ott ezek a 10-14 évesek már ki vannak tiltva nem?
2020. febr. 5. 18:02
1/10 anonim válasza:
Igen.
2020. febr. 5. 18:07
2/10 anonim válasza:
Hol olvastad hogy ki van tiltva? A német összes nagyvárosba bemehetek az 5-össel, csak ki kell rá kérni a zöld plecsnit. A 4-esre sárga van, az csak tartományi főváros szintű városokba nem mehet be, de ez sem olyan, hogy kívül maradsz a várostáblán. Pl hannoverben szinte mindenhová eljutok sárgával, csak a nagyon belvárosba nem lehet bemenni ahová normális ember úgysem megy be.
2020. febr. 5. 18:07
3/10 anonim válasza:
Az a durva, hogy Németországban se esett szinte semmit a dízelek ára, nagyon max 10%-ot.
2020. febr. 5. 18:10
4/10 anonim válasza:
10-14 éves prémium már rég túlfutotta azt az időt és km-t, amit általában a kint futnak. Az értéktelenedés egy része a korlátozás, de kétségtelenül számít.
Itt azért nem lesz olyan gyorsan kitiltás szerintem. Csóró hozzá a magyar nép, hogy a fél ország le tudja cserélni az öreg autóját.
2020. febr. 5. 18:11
5/10 anonim válasza:
Jól írta a felettem lévő.
Kiegészíteném annyival, hogy Budapest autóinak minimum 30%-a menne a süllyesztőbe.
Nézd meg a következményeket..
2020. febr. 5. 18:24
6/10 anonim válasza:
Itt nagyon messze vagyunk attól (sajnos), hogy bármit is kitiltsanak bárhonnan. De ha egyszer a távoli jövőben majd meglépik, akkor igen, hatalmas pofont fog kapni a kitiltott járművek ára. Gyakorlatilag mehetnek majd a bontóba, innen tőlünk már nem lesz aki megvegye őket. De ez nagyon messze van. Azt az autót amit most veszel 15 évesen, azt még gond nélkül elhasználhatod, az végelgyengülésben fog elpusztulni, nem a kitiltás lesz a veszte.
2020. febr. 5. 18:42
7/10 anonim válasza:
Valaki írja már le hogy konkrétan mi és honnan van kitiltva? Csak mert leírtam, mi van ott ahol én lakok és járok 10 éve, aztán jön pár proli lepontozni, mert valószínű az ő elképzelt “nyugat”-jukon másképp van. De érdekes lenne pár konkrétumot is olvasni, hogy van ausztriában, Svájcban, hollandoknál stb. Én csak németországot meg magyarországot ismerem. Bár magyarország van amiben szigorúbb, pl az adás-vétel jogilag jobban szabályozott magyarországon.
2020. febr. 5. 18:54
8/10 anonim válasza:
A kitiltás nem megy olyan egyszerűen még a művelt nyugaton sem..néhány német nagyvárosban tiltva van az idősebb dízelek forgalma, de csak szmogriadó esetén.
Budapesten is csak 2030-tól próbálják kitiltani az Euro I, és Euro II dízeleket, de ha nagyon jó állapotú a motorja, akkor bizonyos feltételekkel maradhat.
Az állampolgárnak vannak jogai is. Mint tudjuk, a kétütemű Trabantokat-Wartburgokat sem sikerült kitiltani hazánkban(ból)..az más kérdés, hogy a műszakin hogy megy át..ugyanígy lesz a dízelek sorsa is.
Még vegyél bátran dízelt, semmi pánik. Csak a vizsgán légy résen.
2020. febr. 5. 20:25
9/10 anonim válasza:
Stuttgartban konkrétan meg akarják szüntetni a tilalmat, mert rájöttek, nem sok vizet zavarnak a dízelautók. Ez sok mindent elmond az utóbbi évek kitiltási félelmeitől. Most 2020tól ott tartunk, hogy a dízel és benzines autók egyformán félhetnek, lásd London pl 15 év múlva MINDEN belső égésű motoros autót kitiltana, a dízeleket nem szivatnák külön.
2020. febr. 5. 22:01
10/10 anonim válasza:
" Még vegyél bátran dizelt, semmi pánik. Csak a vizsgán légy résen ".
Már hogy gondolod? Ha vesz egy új euro 6-ost, mit kellene résen lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!