Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban a régi autók szennyezi...

Valóban a régi autók szennyezik a levegőt?

Figyelt kérdés
Egy Nissan Sunnyval járok, 31 éves autó, 1.6-os motorral. 6 liter a fogyasztása kb. A leírása alapján a CO2 kibocsátása 136g/km. A mai divatos SUV-oknak meg ilyen 150-160g/km, s bezabálják s 7-8, esetenként 10 litert is a városban. Mégis szmog idején én vagyok kitiltva a városból. Valahogy ezt nem rakom össze, lehet én vagyok szűk látókörű, s csak én nem értem, hogy miért csak az EURO normákra hivatkoznak, miért nem az autó méretére, s az abból adódó káros anyagkibocsátásra. Nem vagyok SUV ellenes, s tisztelet a kivételnek, de leginkább ők szoktak köpködni egy régi autósra.
2020. febr. 4. 23:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
62%

Kezdenek PICIT észbekapni mert rájöttek hogy a dízel az jobban szennyez. mert 30 féle karcinogént pöfögnek ki.

De nem a régi autó szennyez. szennyez az új is, amig a dízel jobban,a benzines kevésbé, de ott a gond hogy a széndioxid lett a nagy mumus, az a széndioxid amit a növények vesznek fel. meg a szállópor.

Mindazonáltal a belváros kevésbé karcolja az ember tüdejét napközben, mint esténként a kertváros amikor már mindenki alszik, és nagypapi beönti a kuka tartalmát a kazánba mert rendes tüzifára nem telik.

2020. febr. 5. 14:22
 12/13 D. Brasco ***** válasza:
78%
Szerintem tíccssák be az egesz közlekedest ugy ahohy van
2020. febr. 5. 15:13
 13/13 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem meg a lakossági vegyestüzeléses fűtést tiltsák be a városokban, mert annak a szennyezéséhez képest a közlekedés kibocsátása semmi.
2020. febr. 6. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!