Milyen tiszta belül az autótok? Kíváncsi vagyok ki mennyire foglakozik vele. Ha tudtok, képet is linkelhettek.
Az a tippem hogy a kérdező NŐ. :D
Nekem speciel mindig tiszta. tisztább mint a szoba ahol most ülök. maximum a pár napnyi por az ami a kocsiban van pedig nem egy fiatal darab. :D
Hiába csak egy tárgy meg szerszám , azt is ki kell takaritani.
Mint ahogy a kombinált fogót vagy kalapácsot is le takarítjuk néha.
Vannak ritka trehány emberek .
a peremes gumiszőnyegeken gyűlik a retek, ha már sok akkor lerázom.
a belsejét kb 2-3 havonta nagytakarítom (porszívózás, nedves rongyos törlés, gumiszőnyegmosás)
alapvetően nem retkeljük össze, normál személyautó használat, évi 15 ezer km.
nem kajálunk a kocsiban, ha rakománnyal összedzsuvázom, akkor beiktatok egy porszívózást. olajos vagy sáros dolgok alá meg van fóliám.
Heti egyszer, általában szombaton takarítom.
Fertőtlenítő kendővel áttörlök mindent amit ember megfoghat, gumiszőnyegeket samponos vízzel lemosom majd koszradírral áttörlöm, üléseket, lábtereket, csomagtartót kefés porszívófejjel porszívózom.
Ha jó az idő és kedvem is van akkor minden héten lemosom és waxolom, de max. kéthetente megcsinálom ezt is.
Ablakot 3-4 hetente takarítok belül.
Ha nagy lesz a kosz napközben, akkor aznap délután egy porszívózást megejtek.
A 18 és a fél éves autót is megcsinálom minden hétvégén.
Nekem ez amolyan hobbi, a levegőn is vagyok, mozgok is, és jobb beleülni egy illatos és tiszta autóba.
A szilikonos ápolókat, illatosítókat kerülöm.
Őszinte leszek, én sem ülök be olyan autóba aminek a műszerfaláról, ajtajáról én törlöm le a port a ruhámmal.
Ha céges autót viszek ki és az nagyon retkes, akkor szépen indulás előtt kendővel áttörlöm azt amihez hozzáérhet a ruhám, plusz a gumiszőnyeget is letörlöm.
Rossz belegondolni amikor az allergiás vagy beteg kolléga beleköhög vagy tüsszent a kezébe, és utána végigtapizza a kormányt, a gombokat stb.
1-es vagyok! Le lettem pontozva, mert igénytelennek tartom akinek olyan koszos belülről az autója, hogy ha beülsz, koszos lesz a ruhád is? Gratulálok az igénytelen lepontozóknak!
4-es! Az lehet, hogy tárgy az autó, de ha a sárt beviszed, ne csodálkozz, ha egy idő után elkezd rohadni, ha ott szárad benne szépen.
Egyébként én amikor takarítom, több órát rászánok. Kívülről mosás, waxolás, ablakot ablaktisztítóval, van felniápolóm, gumiápolóm. A lökhárítókra is használok műanyagápolót, így szép fekete mindig. Belülről ablakokat ablaktisztítóval, műszerfalat nedves törlőkendővel szoktam, illetve van műszerfalápolóm is. Szőnyegeket néha porszívózom, de évente 1-2x kis is mosom. A kédergumikat meg gumiápolóval szoktam befújni, hogy ne repedezzenek ki. Jaah és én utcai cipővel nem szoktam beszállni. Egyrészt szeretem, ha tiszta az autó, másrészt zokniban sokkal kényelmesebb vezetni. Cipőben utálok.
De egyébként nem, nem kell ennyire tisztán tartani az autót, mint én teszem, de azért az már nagyon durva mikor valakinél annyira koszos az autó, hogy ha beül, maga az ember ruhája is koszos lesz. Kívülről, ha sár van, nyilván koszos lesz, de belülről nem értem miért nincs néhány embernek igénye a tisztaságra. Ennyi erővel a lakásban sem kellene törölgetni, csak évente 2x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!