A brexit átmeneti időszak után az Egyesült Királyságban szerzett jogosítványt nem lehet majd használni az EU-ban?
Ezen még ráérsz gondolkodni.
Szó volt róla hogy megállapodás nélküli kilépés esetén nemzetközi jogosítványt kell kérni, ez évente valami kis aprópénz. Mivel nem így történt, emiatt most ne fájjon a fejed.
Az átmeneti időszak 1-3 év, ezalatt ezzel a kérdéssel is fognak foglalkozni, idejében megtudod hogy van-e bármilyen teendőd.
Annak idején én is EU-n kívüli országban szerezem meg a jogsit. Annak az országnak a jogosítványát itthon nem fogadták el. Itthon nemzetközivel vezettem, illetve amikor végleg hazajöttem, honosítanom kellett. Ehhez "csak" kresz vizsgát kellett tennem.
Akkoriban a rendőrségtől kérdeztem meg, hogy mi a teendő. Úgy rémlik, hogy a szabályozás országonként változó.
Itt nem arról van szó hogy mi a törvény más Eu-n kívüli országokban, hogy lehet közlekedni.
Az Egyesült Királyság 47(?) évig tagja volt az Eu-nak, megvolt a mindenkire érvényes szabályrendszer, megállapodások. No deal brexit esetén az UK és az Eu között semmilyen megállapodás nem lett volna, ezért lett volna problémás sok más mellett a jogosítvány érvényessége is. Most van 1-3 évük minden kérdést lefedni, megállapodásokat kötni, aláírni, stb.
Tehát teljesen mindegy hogy mi a helyzet Kanadában, az Egyesült Államokban, milyen viszonyuk van ezeknek az Eu-hoz, ez mind csak jogi útvesztő, arról szól hogy milyen megállapodások vannak aláírva.
Biztos vagyok benne hogy az átmeneti időszak alatt ez a kérdés is felmerül és érvényes lesz a jogosítvány az Eu-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!