Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régen nem volt nagyobb szennye...

Régen nem volt nagyobb szennyezés az autók által?

Figyelt kérdés
A 2000-es évek elején is már 2.5 millió autó volt forgalomban, s akkor még rengeteg szoci autó is közlekedett, az akkor is már régi szívódízelekről nem is beszélve. Nem pont akkoriban volt a legnagyobb a károsanyag kibocsátás? Hogy volt ez akkoriban? Mert manapság a csapból is ez folyik. Fiatal vagyok még, kicsi voltam akkoriban. Csupán a KSH adatait néztem meg.
2020. jan. 27. 02:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt érzem, hogy sokan felnagyítják ezt az egészet. Pl. Van egy fickó YouTube-on, akinek elektromos autója van. Én szerintem sokkal károsabb az, ha valaki ijesztgeti az embereket, mint az autók által keltett légszennyezés. S tényleg, itt a faluban fuldoklok a füsttől, de akárcsak Pécsen, Miskolcon, vagy Pesten járok, nem fuldoklok egyáltalán. Úgyhogy köszönöm a válaszokat, így már tisztább a kép. :)
2020. jan. 27. 13:27
 12/14 anonim ***** válasza:

A zöldövezeti tüzelés után visszatérve az alap kérdésre.

Más volt a szennyezés, jobban füstöltek, de sokkal kevesebb autó.

A szívódízel akkora koromszemcséket csinált hogy kb kigurultak a szemcsék a kipufogón, és leestek a földre, ha beszívtad elakadt az orrszőrödben, nem ilyen mikronizált azonnal véráramba kerülő szálló mikroszemcsék.

Plusz nem voltak a városokban beépítve toronyházakkal, plázákkal azok az "útvonalak" amiken át a szél kifújta ezt az egészet a városokból.

Nem volt negyed ennyi repülő sem.

2020. jan. 27. 13:40
 13/14 anonim ***** válasza:

"Az autóknak aztán semmi...idióta😂"

Kedves tőled, de te vagy az idióta. A szülőfalumban télen este, ahol 5 autó megy el összesen egész este, nem bírsz mély levegőt venni, na az a szennyezet. Aztán bemegyek Budapestre pl, ahol főként gázzal fűtenek, és a legforgalmasabb helyeken, mondjuk reggel sem érzek semmit.

2020. jan. 27. 17:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Régen pl a 80as években sokkal nagyobb volt a szennyezettség és a szálló por értéke.Télen szinte facsartavaz ember orrát a sok vegyestüzelésű kályáhák és a kétütemű járgányok füstjének szaga.Viszont akkor ez nem érdekelt senkit, szívtuk és mégis felnőttünk.
2023. febr. 2. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!