Eladtam az autómat egy márkakereskedésnek, van egy problémám?
Náluk vettem az új autót is, és elég jó árat ajánlottak a mostaniért. Aztán kezdtem gyanakodni, hogy miért.
A szerződésben benne van, hogy az autó átadásáig el kell vinnem minden esedékes szervízre. Én abban reménykedtem, hogy ezt megúszhatom, mert márciusra írja a következő szervízt, az új autó áprillisban már érkezik. Ha adom a hülyét, hogy jaaaa azt hittem mindegy, hogy március vagy 20 000 km, akkor ez nem fog működni és beszámláznak egy durva összeggel, ugye?
Viszont ha elviszem hozzájuk szervízre az autót, akkor nyilván be van jelölve náluk, hogy már megvették, viszont csili-vilire minden apró dolgot kicserélhetnek az én költségemen - szintén hatalmas számla.
Eddig a legjobb ötletem az volt, hogy nem próbálom adni a hülyét, viszont elviszem egy másik márkaszervízbe, ahol megmondom, hogy csak a minimált csinálják - fognak rám hallgatni?
Hátrányból indulok, mert szőke nő vagyok, úgyhogy talán alapból hülyének néznek. :D :D
Kérheted, hogy azt a nyamvadt pollenszűrőt, ablaktörlőmosót, ablaktörlőlapátot ne cseréljék. Ráírják, hogy nem kérted. Ezzel máris jó pár ezer Ft-al olcsóbb a tisztán világosan lehúzásra utazó kötelező szerviz.
Viszont az olajat tényleg cseréljék, az nagyon fontos.
Azt ugye tudod, hogy minden autó garanciája ahhoz van kötve, hogy elvidd a kötelező szervizbe?
Nekem Kiám van, ott 1 év vagy 15000 km a szervizperiódus.
Nem tudom te mit vettél, de 20000 km-t elég soknak tartok olajcsere periódusnak
Mégis miket írsz itt össze vissza ???
"az autó átadásáig el kell vinnem minden esedékes szervizre"
Mi esedékes vagy mit kell elvinned?
AZ újat később veszed át, a régihez meg semmi közük addig.
"Nem tudom te mit vettél, de 20000 km-t elég soknak tartok olajcsere periódusnak"
Az előző autómnak 50.000km/2 év volt "longlife" olajjal és szűrővel a gyári csereperiódusa, a mostaninak 30.000km/1 év. 25.000km-t megyek egy évben. Ettől függetlenül félidőben 12-13e km-nél szoktam kérni egy köztes cserét.
"az autó átadásáig el kell vinnem minden esedékes szervizre"
Ha ez kötelező szervizt jelent, akkor gondolom a régi autód is még fiatal, garanciális. Ez esetben nem gondolom, hogy motort fognak generálozni a tudtod nélkül. Ha mégis valami extra javítás lenne, azt a garancia miatt a gyártónak és nem neked számlázzák ki. Neked az éves kötelező szervizt fogják kiszámlázni. Azaz nagyjából szűrők, folyadékok cseréjét. Ha nagyon köcsögök akarnak lenni akkor maximum rád vernek valami kopóeszköz cseréjét is, mondjuk fékbetétet. Nem öröm ezt kifizetni, de ha amúgy is jó áron számították be, gondolom nem két fillérért, akkor azt mondanám legyenek boldogok vele! De ez is csak feltételezés. Lehet hogy teljesen korrektek lesznek. Ha mégis szemétkednének, akkor az új autóm átvétele után soha nem járnék hozzájuk szervizbe. Így ők is vesztenek egy potenciálisan hosszú távon visszatérő ügyfelet. Tehát nem biztos, hogy feltétlenül érdekük kitolni veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!