Miért zavar mindenkit a ködlámpa?
Ma reggel nagy köd volt. Volt egy rész ahol nem volt köd egyből villogott is valaki hogy miért ég a ködlámpám.... Ez már többször is előfordult.
Engem még soha nem vakított a ködlámpa. Sőt a ködzáró se zavar egyáltalán. Meg a féklámpa se vakít. Mégis mindenki felvan háborodva ha ég vagy az ember tapossa a féket lámpánál.
Valószínűleg nem zavar mindenkit, csak ez tűnik fel :) Legközelebb számold meg, hogy 50-ből hányat zavar. Ha 50-ből 50-en villognak, akkor valóban "mindenki" a helyes szó. Ebben az esetben a ködlámpáddal lehet valami gebasz, ha amúgy nem villognak sima tompított lámpád miatt, mivel normális körülmények között nem fog mindenki villogni. Lehet túl erős az izzó, vagy felfele hord. Ha esetleg mégsem "mindenki", akkor ott egy csomó hasonló kategóriájú szó, amiből lehet választani, mint például a "legtöbben", "sokan" vagy "néhányan".
"Engem még soha nem vakított a ködlámpa. Sőt a ködzáró se zavar egyáltalán. Meg a féklámpa se vakít."
Jár a keksz, ha adsz egy címet, postázok neked Oreot, vagy Pilótát, amelyik jobban tetszik.
Biztos nem azért van, mert az emberek szemei eltérő érzékenységűek és máshogy reagálnak picit a fényre. Kizárt.
Engem az első sosem zavart, a hátsó (ködzáró) annál inkább.
Friss jogsis suhancként nagyon tetszett az első ködlámpa és folyamatosan ment. Tudom, tudom, a bzik így jeleznek egymásnak, nyugodtan lehet oltani de 10 éve még menőnek tartottam.
Külföldön az egyik hlye magyar ment felkapcsolt ködlámpával (én), a másik hlye magyar pedig képes volt az autópályán lelassítani és kapcsolgatni a ködzáróját csak hogy neveljen, addig nem tűnt el míg le nem kapcsoltam egy fél percre hogy a pici lelke megnyugodjon.
A lényeg, a ködlámpa nem vakít, a szemet nem zavarja, de sokan nagyon szeretnek népnevelők lenni, így szereznek egy kis örömöt az elfuserált életükbe. Ha valami nem fizikailag hanem lelkileg zavaró, akkor nem a prémium autósok kekeckednek hanem a kis alsókategóriás szutykokat vezetők.
Egyrészt kötve hiszem, hogy mindenkit zavarna. Nem vagyunk egyformák, meg a ködlámpák sem azok.
Nekem például relatíve érzékeny a szemem, piszkosul zavar egy-egy rosszul beállított tompított. De alapvetően nem ez a gond.
Ködlámpából (mármint elsőből) van, ami szépen lefelé világít, az út szélére, ez nem igazán zavar még engem sem. És van, ami csak világít bele a nagyvilágba tompítatlanul, na az van olyan szar mint egy reflektor. Utána sötétben másodpercekig nem látok semmit, ha épp akkor szédülne elém egy kivilágítatlan kerékpáros, nem járna jól.
A hátsó pedig egészen más tészta. Nyilván az erős fénye annak is zavaró, de azzal a legnagyobb baj az, hogy pont olyan erős mint egy féklámpa, így ha fékezel előttem, nincs akkora visszajelzés, mint amikor a sima helyezetjelző helyére vált a sokkal erősebb féklámpa. Súlyosbító körülmény, ha a másik oldalon kiégett a féklámpád, a középső meg csak félig pislákol, mint sok régebbi, amit bszik megcsináltatni a tulaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!