Hideg indításnál miért gyullad ki az abs jele a műszerfalon? Miután beindult eltűnik, csak ha 13fok alatt van a hőmérséklet
Minél hidegebb van kint és maga az autó is hideg ugye eleve indításnál több áramot vesz fel az önindító az akkuból mivel több erőt igényel az önindító is indításnál. Ezáltal az akku ha maxra fel van töltve akkor is több áram esik ki belőle plusz hidegen a kapacítása is kevesebb és emiatt amikor indul az autó ugye egyes fogyasztók beleértve mindent ami akkor működésbe lép amint van gyújtás pillanatnyilag leesik a feszültség ami miatt az ABS például megáll egy pillanatra és a műszerfalon azért is villan fel a kontroll lámpája mert ezt hibaként érzékeli, hiába kap indítás után áramot a generátorról és minden fogyasztó megkapja a szükséges feszültséget. Hideg indításnál akkora a feszültség esés hogy egyes fogyasztók pillanatnyi áramkimaradást kapnak.
Hallottam már olyat is ezzel kapcsolatban hogy a nem túl jó generátorok miatt is előjöhet ilyen jellegű hiba. Bár erről hozzáértőktől már vegyes dolgokat hallottam, van amelyik szerint igen ez is lehet általában akkor ha a generátor nem ad elég töltést vagy valami fesz.szabályzó hibája van. De hallottam már azt is hogy ez egy hülyeség és az lehet az oka hogy indításnál ameddig nem indul be a motor és nem kezd a generátor tölteni meg áramot adni a fogyasztóknak amit előbb írtam az okozhat ilyen jellegű hibákat.
Én autómnál hasonló jelenség tapasztalható, de ott a motorhűtés hiba jel villan fel, pontosabban úgy marad indítás után pár másodpercig. Amikor elvittem kiolvastatni a hibát akkor a computer érzékelő hibának könyvelte el, de lecsekkolták az érzékelőt, kiszerelték és műszeresen bevizsgálták és mondták hogy semmi baja. Akkor mondták hogy lehet egy pillanatra esett a feszültség és a szenzor nem kapott áramot amiből elég egy pillanat is és az dobta be a hibát erre. Persze a csatlakozóját megpucolták, és visszaszerelték azóta hibátlan nincs ilyen jelenség még ha -20 fokba indítom az autót akkor sem. Nálam az ABS-es dolog nem tapasztalható. Barátnőm autójába egy ideig csinálta ezt a jelenséget az egy Opel Corsa de mióta új akkut kapott egy picivel erősebbet is, azóta ez a probléma megszűnt létezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!