Milyen jó állapotú veterán korú autókat lehet kapni 500 ezerért? (akár minden napi használatra)
Nagyon nagy kérdés hogy mit értesz jó állapot alatt.
A veterán kor azt jelenti hogy 30+ év. Tehát ezek az autók mint közlekedési eszközök már értelmezhetetlenek.
Csak úgy lehet rájuk tekinteni mint valami műtárgyra, ennek viszont feltétele a makulátlan, OT minőségű gyári állapot. Ha ezt érted jó állapot alatt, akkor a 700k kevés, még a Corsa A-ra is.
Egy átlagos, “korának megfelelő” jó állapotú 30+ éves autó közlekedési eszköznek alkalmatlan (műszaki és biztonsági szempontok), gyűjteményi darabnak szintén alkalmatlan (ahhoz nem elég jó állapotú), tehát magyarul nem jó semmire.
Kérdező, én csak egyet nem értek. Napi használatos autónak szeretnél egy ilyen korú autót (tehát éri az eső, hó, a sós latyak télen), vagy ilyen korú autót szeretnél hobbi autónak, és csak jó időben használnád napi rendszerességgel?
Mert ha nem az utóbbi, akkor én nem ajánlok neked ilyen korú autót. Ha megveszel egy ilyen jó állapotút amiből még akár lehetne veterán is, ne vedd sértésnek, de a napi használattal tönkre teszed, mert az idő megeszi. És hiba volna roncsautót csinálni egy ilyen idős autóból, ha már eddig nem darálták be és jó állapotban van. Mert 500 000-ért igen is nagyon jó állapotúakat lehet már kapni a veterán korúak közül.
Nekem a Skoda Favoritom idén 30 éves. Műszakilag sincs vele semmi gond. Tavaly nyáron volt műszaki vizsgán is, és még csak lefizetnem sem kellett senkit. Veterán vizsgáztatva nem lesz, mert ahhoz már nem gyári (kapott tuning hűtőmaszkot, alufelni, a gyári 165/70 helyett 175/65-ös gumikat, Silverline hátsó lámpákat, hátsó szárnyat). Kapott egy polírt is a kocsi. Nekem ez az egy autóm van, de én fanatik vagyok. Trutyis időben elő sem hozom a garázsból (olyankor tömegközlekedek). Sőt, még utcai cipővel sem szállok be. :) Viszont amikor száraz idő van, minden nap használom.
Szóval, ha egyértelműen érné a sár meg a hó meg minden, akkor inkább ne ilyen autót válassz szerintem.
Egy ilyet tényleg kár napis autónak venni....
Ha már öreget akarsz és napi használatra akkor vmi öreg merci vagy audi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!