Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Így valóban használható az E10?

Így valóban használható az E10?

Figyelt kérdés
Toyota Corolla E11 békalámpás 1.4, 2000.03. havi. A kúton mondták, hogyha az üzemanyagcsövet, szűrőt cseréltetem, akkor az E10 is mehet nyugodtan bele. Igazából pár ezres tétel, nem a világvége, de valóban ez megoldaná ezt a “problémát”? Azért elég drága a 100-as benzin.
2020. jan. 17. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Basszus, Vezess-hu-ra msot raktak ki egy hosszu cikket róla... tényleg vicc ami nálunk az E10-el megy.
2020. jan. 17. 23:04
 2/7 Beviz Elek ***** válasza:
77%

Interneten/szervízkönyvben megtalálod a szűrőre vonatkozó csereintervallumot.

Azt írják hogy az etanol felmarja a koszt a tankból és emiatt eldugulHAT a szűrő. Eddig is volt etanol a benzinben, csak nem 10 hanem 5%, ugyanúgy tisztította. A családban eddig 4 alkalomról tudok hogy eldugult szűrő miatt leállt az autó, ez 15 év alatt gyűlt össze. Mindegyik azért volt mert trutyis üzemanyagot kaptunk a kúton.

A 20 éves gumicsöveid az etanoltól függetlenül esélyes hogy el vannak öregedve. Ha ki van repezve akkor cseréltesd, ha nincs akkor ne. 10 éve az E85 tankolása előtt sem kellett gumicsövekért rohangálni.

2020. jan. 17. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:
18%

Én rászánom a 100-asra azt a kis különbözetet és nem kísérletezek.

Az csak az egyik baj az E10-zel hogy kinyírja a gumi alkatrészeket, emellett még hosszú a lista. Persze hogy mi igaz belőle nem tudom, de nekem a literenként 30-40 forintot megéri a nyugalom. Az meg hogy egyébként kinek van igaza csak évek múlva derül majd ki, amikor sok autónak már késő.

2020. jan. 18. 08:03
 4/7 Beviz Elek ***** válasza:
82%

Rászánhatod azt a kis extrát a 100asra, kb +200ft/100km. Átlagos éves futásteljesítménnyel évi 20ezer a semmire.

Bármennyire hosszú lehet a lista, ha 10 éve az E85-től nem lett baja a kocsikbak, akkor most az E10-től sem lesz.

Most mindenki keresgéli hogy az autója kompatibilis-e az etanollal, az enyémre azt írják hogy nem. Az E85 (85% etanol) idején éveken keresztül tankolták bele, semmi bajuk nem lett és a mai napig mennek. 25 éves autókról beszélünk.

2020. jan. 18. 11:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, csak az tisztán etanolos volt. Ez bioetanol. A kettő nem ugyanaz. Én nem fogok ezek után ennyi növényi szart bele tankolni az autómba. Csak tudnám nyugaton miért van még mindig E5. Miért néz hülyének sok százezer embert a magyar kormány.
2020. jan. 18. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
45%

Ahogy a kérdező mondja. Mindenki azzal jön, hogy az itthon futó összes német használtautót már 6-8 éve E10-zel tankolták kint. Pedig egy nagy ló.szt. Most is lehet kapni E5-öt. Ott nem az E5 helyett hozták be az E10-et hanem mellé, zöldebb alternatívának, és megmaradt a választás lehetősége.

Én eddig is benzint töltöttem az autóba, az alkoholt pedig megittam, és nem fordítva. Benzint nem iszunk és alkoholt nem töltünk autóba. Tehát marad a 100-as.

2020. jan. 18. 14:44
 7/7 Beviz Elek ***** válasza:
49%

"Igen, csak az tisztán etanolos volt. Ez bioetanol. A kettő nem ugyanaz."

Ehh?

Ugyanaz az etanol van ebben is mint abban volt, a különbség az arány. Az E85-ben 70-85% etanol volt és a többi benzin, az E10-ben maximum 10% és a többi benzin.

Volt amelyik gyárilag bírta, amelyik nem azt pedig vagy átalakították vagy pedig maximum 50-50%-ban tankolták sima benzinnel.

A hangsúly azon van, hogy mit ír a média, mire kattintanak többen.

Akkor azt írták hogy néha érdemes E85-öt is tankolni, tisztítja az üzemanyagrendszert, jajj de jó. Most azt írják hogy az E10 tisztítja a tankodat, eldugul a szűrőd, mind meghalunk.

2020. jan. 18. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!