Első vezetési órán mit csináltál?
Én két éve januárban kezdtem a vezetést. Első órán rutinpályán voltunk. Megkérdezte az oktatóm tőlem is hogy már vezettem-e, mondtam hogy még nem. Amikor beszálltam a vezetőülésbe, a másik oldalon kerestem a biztonsági övet :D Ezen az órán csak elindulást, megállást, kanyarodást és kettesbe váltást gyakoroltam. Második órán mentem ki először a forgalomba, de előtte egy olyan úton gyakoroltam a hármas, négyes fokozatot, ahol kicsi volt a forgalom.
2: Azt hogyan sikerült összehozni ? :D Rutinpályán vagy első órán kimentél a forgalomba ? Miért nem nyúlt bele az oktatód ?
Meg volt nekem is, leírom hátha érdekel valakit
Kimentünk a város szélére egy elkerülő útra, megkérdezte elötte vezettem e már, elmagyarázta mi hol van az autóban beállítottam mindent, közel 1,5 órát vezettem kb 30 km a városon kívül , 80 nal is mentem volt kis városszéle is 52 kmh (digi müszeres az autó) gyorsan mész figyeljünk a sebességre :)) volt körforgalom , jó kis első alkalom :) nagy hibákat nem csináltam túl középen mentem egy kétszer lefullasztottam , ( nekünk dizel ez meg benzines)
Kivitt a gyakorlópályára, igazából a szlalomozást, elindulást, váltást gyakoroltuk, gondolom az volt a célja, hogy megnézze, mennyire is vagyok otthonos :D Második órán már én vezettem ki a pályára, itt volt egy kis gyakorlás még, meg a jármű-vizsgálatot gyakoroltuk, utána mentünk egy rövid kört forgalomban. A 3. órától már csak forgalomban voltunk.
Miskolc
8 óra rutinpálya volt, kőröztünk, szlalom, felváltás kettesbe, parkolások, első órán csak körbe körbe mentünk és megbeszéltük a továbbiakat.
Első alkalom amikor kivitt forgalomba, emlékszem mondta hogy na akkor menjünk a kijárathoz(a tanpályáról) nagyon izgalmas volt, és be is voltam szarva, de soha semmi necces helyzet nem volt az órák alatt.
Nem vezettem előtte sosem!
Mivel annak az autóssulinak, ahova be vagyok iratkozva, nincs tanpályája, elvitt egy használaton kívüli parkolóba, ahol mellesleg építkezés volt, tehát állítom jobb volt mint egy tanpálya. Ott helyet cseréltünk, és elmondta az alap dolgokat. Aztán: Szlalom, tolatás, kanyar, egyívű, kikerülés, index, sebességváltás stb. Majd amikor ezek úgy ahogy mentek, mondta, hogy ki kellene menni a városba. Az volt a reakcióm ijedten, hogy "Most"? Ekkor azt mondta, igen, induljak segít.... Két körforgalomban köröztünk meg egy multi parkolójában. Aztán bevittem magam dolgozni. Bár szinte mindent ő csinált akkor még helyettem, maradandó élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!