Első vezetési órán mit csináltál?
Végignéztük, hogy mi merre van az autóban (pedál, kormány, sb..) aztán kigurultunk a rutin pályára gyakorolni (akkor még kötelező volt).
Mivel már nincs rutin pálya ezért vélhetően kb. ugyan ezt egy elhagyott helyen csináljátok majd.
Tőlem megkérdezte az oktató, hogy partizánkodtam-e már. Azaz hogy vezettem-e már valamennyit. Aztán kivitt egy nagy üres parkolóba, ott helycsere. Ott kellett mennem az autóval egy kicsit. Elindulni megállni, szlalomozni kis sebességgel, ilyen egyszerűbb dolgokra kell gondolni.
Aztán kimentünk a rutin pályára (az én időmben is volt ilyen). Ott átvettük az elméletet azaz hogy miket és hogyan kell az autón ellenőrizni minden elindulás előtt, stb... Azt hiszem legelső alkalommal ennyi volt.
Megyeszékhely
Első két órán én csak kormányoztam meg indexeltem a városban. Utána átadta apránként teljesen. Fura volt nagyon ez az oktatás, de biztos nem volt rossz mert sikerült a vizsga elsőre. :D
Budapest. Kb így zajlott:
Megkérdezte, ültem-e már a bal egyben. Mondtam hogy soha. Jó, akkor üljek be. Tudom értelmezni a szélvédőre ragasztott váltósémát?
Igen.
Ugye elméletben elmondták, hogy mit csinál a kuplung, és hogy kell kezelni? Jó, akkor most próbálja meg a gyakorlatban, kis gáz, érzéssel engedje fel, ha megmozdul a kocsi, tartsa meg. Rendben, megy ez, lassan forduljon be a sarkon, látom nem fél tőle. Úgy tudom elméleten tanították az Y megfordulást, legyen szíves mutassa meg hogy kell. Jó... akkor most visszamegyünk a főútra, és irány a tanpálya a Mester utcában, maga vezet. Ne féljen a gáztól, higgye el jobb ha magának adja, minta én nyomom.
És szépen kimentünk a József Attila színház melletti taxiállomástól (ott ültem be) a Mester utcai rutinpályára. 88-ban még nem volt vészesen nagy forgalom, élveztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!