Apám nem engedi a motor jogsit?
Nyilván mi nem ismerünk téged, nem tudunk megítélni. Apukád viszont annál jobban ismer téged. Szerintem ha nem engedi annak oka(i) van(nak). Nem az áll véletlenül a helyzet hátterében, hogy túlságosan éretlen vagy ahhoz, hogy részt vegyél a forgalomban? Tudod, nem játék a közlekedés, nem hasonlítható egyetlen számítógépes vezetői szimulátorhoz sem. Itt elég egyetlen apró hiba és az az életedbe kerülhet, sőt akár másokéba is amiért minden bizonnyal letöltendő jár (feltéve ha te nem halsz meg)
Én sem vagyok idős, 22 éves vagyok, 17 éves korom óta van jogosítványom "B" kategóriára. Egy veled egykorú robogóst azonban az autóm alól szedett ki a temetkezési vállalat. Annyi volt a szerencsém, hogy rendelkeztem fedélzeti kamerával így bizonyítékként szolgáltattam a felvételt a rendőrségnek, hogy lássák, hogy mindent elkövettem a baleset elkerüléséért. Ha ez a kamera nincs, ki tudja mi lett volna. Lehet azóta ülnék. (bár valószínűbb a jogsi bevonás) Annyi volt a történet, hogy lakott területen belül szemből egy összefüggő gépjármű sorból kivágódott egy fiatal motoros és elkezdte előzni a járműoszlopot, azonban nedves volt az út, megcsúszott a motorjával és egyenesen az én gépjárművemnek a kerekei alá csúszott. Ráadásul bukósisak is csak éppen a fejére volt helyezve, de nem volt becsatolva a pántja így súlyos fejsérülést is szenvedett. Kb 1 óráig próbálták újra éleszteni a mentők, mire a mentőtiszt ennyit mondott egyszercsak, hogy "takarjuk le". 2 hónapba bele tartott mire fel tudtam dolgozni, de nyugtatott, hogy mindent elkövettem a baleset elkerülése érdekében és ezt felvételből szakértők is elismerték.
Ezt csak azért osztottam meg veled, hogy egy kicsit gondolkodj el magadban és csak akkor vágj bele, ha 100%-ig érettnek tartod magad ahhoz, hogy kimenj a forgalomba. Nem nagy művészet a motorozás, az is meg lehet, hogy te valóban egy értelmes srác vagy aki példamutató a közlekedésben, de azt is vedd számításba, hogy attól, hogy te észnél vagy az nem jelent életbiztosítást, mert más még lehet hlye. Én sem voltam érett mikor jogsit letettem (engem is féltettek szüleim), 100%-ban most se vagyok az, sőt 5 év ide vagy oda.. Attól még egy kis rutintalan senki vagyok az utakon. Egyébként ha tanácsolhatok valamit, gyűjts még egy kis pénzt és csináld meg a "B" kategóriát. Még mindig biztonságosabb egy autó mint a motor, csak vezesd ésszel. De te tudod. Én csak ennyit akartam mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!