Tocsognak a víztől az autóm ülései mit lehetne tenni?!
Váci úti tescoban volt egy autóhoz való gőzölős porszívó, az összes ülést végigporszívóztuk vele és most teljesen csurom vizes mindegyik ülés a kocsimban, pedig azt írták hogy mindenfajta üléstípusra jo.
Maxon jaratom a fűtést probaltam sima porszivoval vegigmenni rajta, itatgattam rongyokkal semmi se segit, mar a nadragom kabatom is átázott. Törölközőkön ülünk hogy ne legyen a ruhánk mégjobban vizes.
És ami a legrosszabb hogy éjjelre ott kell majd hagyjam a kocsimat az utcán és most minuszok vannak.
Segitsetek kerlek mit tudok tenni??
Van 220as invertere a pasimnak hozott le hajszaritott most azzal fogunk probalkozni addig valami otlet? 😖😖😖
23/L
Hogy ez nem jutott eszembe, jó nagy f vagyok... :D
Igen, szóval ki kell szedni az üléseket és a lakásban megszárítani.
Hogy másnapra megszáradjon, nyugodtan tudd használni az autót úgy hogy kint parkolsz az utcán felejtős.
#6-os vagyok.
Azért írtam, hogy kiszedném mert én azt csinálnám.
Sajnos itt semmilyen hajszárító sem nyitott ablak nem fog segíteni. Az max nyáron játszik a 40 fokban.
Itt semmi más opció nem nagyon van mint kiszedni 6-8 csavarral az üléseket és bevinni a lakásba kiszáradni pár napra. Sajnos addig nem mozgásképes az autó, de ez van.
A víz most nagyon könnyen bele fog dohosodni-penészedni főleg a szivacsba. És azt az isten nem szedi ki utána. Szóval én nem várnám meg...
Nem minden kocsiban könnyű kivenni az üléseket.
Ha garázsban tartod, akkor hagyd éjszakára lehúzott ablakokkal.
A problémát véglegesen szerintem a nyár fogja megoldani
Én amikor megvettem a szaladgálós autómat amiben vastagon állt a kosz az üléseken is. Akkor én is hasonló készülékkel pucoltam ki az üléseket. Mivel enyém is ázott kegyetlenül így az üléseket kiszereltük bevittük a jó meleg lakásba közel a radiátorokhoz és ott tartottuk 3 napig hogy megszáradjon úgy hogy amikor olt szabad 1-2 óránk akkor hősugárzót is tettünk a közelbe és felügyelet alatt hagytuk persze.
Az inverter és hajszárító megoldás egy baromság. ha az inverter nem megfelelő teljesítményű lehet be sem fog indulni a hajszárító. Ha mégis akkor az autó akkuját fogja leszívni még járó motornál sem fog annyit visszatölteni főleg alapjáraton. Ez nem megoldás. A hajszárító meg nem ülés szárításra lett kitalálva. Valami ismerőst kérjétek meg szépen hogy garázsba vagy udvarába álljatok be rendesen és onnan az áramot kivezetve hősugárzóval fűtsétek az autót hagy tudjon száradni ablakok résnyire legyen leengedve hogy a pára távozni tudjon. Na meg persze felügyelet alatt legyen az autó. Vagy üléseket kiszeditek 2-3 napig elfelejted az autót, nem használod mert az sem megoldás hogy felviszitek éjszakra legalább az első ülést, beszerelitek elmész vele mondjuk dolgozni annyi idő alatt úgysem szárad meg, aztán pára lesz, lecsapódik ugyanúgyvizes marad. Pár napig szárítsátok a meleg lakásban természetesen meg ha már nagyjából rendben van akkor kárpittisztító habbal jól fújjátok be és töröljétek át az is nedvesít de gyorsabban szárad majd plusz a kellemetlen szagokat, gombákat, egyéb káros dolgokat kiszedi belőle mert ennyi idő alatt már simán elkezdődhet egy fajta dohosodás vagy penészedés és akkor az ülést már csak felgyújtani érdemes. Ez a fajta ülés takarítás a gőzőlés jó dolog de még nyáron is csak akkor érdemes ha teljesen nyitott állapotban a napon tudjátok hagyni az autót száradni vagy az üléseket kiszerelni és kitenni a napra száradni. Akkor is egy 8-10 óra kell neki.
Ami invertere van a párodnak felejtsétek el, nem is biztos hogy a hajszárítót meghajtja, másrészt az akkut hamar leszívja és egy indító akkut csontig lemeríteni az egyenlő azzal hogy ki is nyírjátok. Járó motornál alapjáraton sem fog tudni visszatölteni főleg ilyen hidegben, ezt felejtsétek el, nem megoldás. Legjobb megoldás az lenne ha elvinnétek egy autókozmetikába ahol erre való szárítóval kiszárítják, de ott is azt fogják tenni hogy kiszerelik és teljesen szellőző helyen fogják szárítani.
Lehet nem mindenki a munkahelye mellett lakik/segélyen él és otthon tengődik.
Nem tudom hogy a kérdezőnél mi a helyzet, nekem a 10-15 perces autóút 1 óra lenne tömegközlekedéssel, esőben, szélben is gyalogolhatnék és várakozhatnék. Köszi, de egy 10 órás fárasztó munkanap előtt és után ezt kihagynám. Mellékesen... vàr itthon a kisfiam, tőle venném el ezt az időt.
Szóval ne a te helyzetedből indulj ki. Igen, jobb lenne pár napig hanyagolni az autót, de nem biztos hogy az elkényelmesedés miatt használja.
az első ülések enyhén nedvesek, mert hajszárítóval megszárítgattuk őket. a hátsó ülésbe meg sajnos belefagyott a víz az éjszaka folyamán.
van valamelyik utcában ülés szárítás 3500/ülés lehet hogy ma igénybe fogom venni, nem tudok sajnos mit tenni.
nagyon ráfaragtam.
tegnap 22:10 egy fa sz vagy! arra sem vagy érdemes hogy a szavaimat és az időmet pazaroljam rád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!