Lakatosoktól kérdezném, ha küszöbcserénél peremezek a küszöb javítót peremezzem inkább vagy az autón kivágott részt peremezzem és a javítóívet hagyjam meg gyárinak?
Figyelt kérdés
2020. jan. 13. 22:06
11/15 anonim válasza:
Ha az általad említett módon cserélek küszöböt nem szoktam peremezni, 1 centit ráhagyok, és takarásra teszem,
úgyis végig kell majd gittelni a küszöb oldalát. Valóban egyszerűbb így megoldani, mint a teljes küszöböt cserélni, mert így nem kell levenni az ajtókat, nem kell belül hegeszteni, gittelni, festegetni, nem kell az ajtókat illesztés közben próbálgatni jó-e a hézag.
12/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnos a rozsda annyira megtámadta a lemezt, hogy végül én is a lefúrás mellett döntöttem. Most le van szedve precízen az egész küszöb, felépítem a belső küszöböt még merevebben mitn eredetileg volt, plusz az emelési pontokat is megerősítem, és utána vissza az egész. Az ajtó hézagoktól én is félek, azt hogyan célszerű nézni? Néhány ponton odafogatom, aztán fel az ajtókat és megnézem? :) Vagy van valami egyszerűbb eljárás is?
2020. jan. 14. 20:51
13/15 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy patentfogókkal odafogatom, felrakom az ajtókat, ha kell igazítok rajta, majd meghegesztem annyira, hogy már ne tudjon elmozdulni. Utána leveszem az ajtókat, és áthegesztem véglegre.
Meg arra is kell figyelni, ha meg van emelve az autó máshogy csukódnak az ajtók, nyeklik a kaszni, legjobb ha keréken van ilyenkor.
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, végül jóval nagyobb volt a baj mint gondoltam, szóval lefúrtam a teljes küszöböt, és a teljes belső küszöböt is kivágtam, lehajtattam újra mindent, plusz egy sima 1.8mm-es lemezből végig kapott merevítést, össze ponthegesztettem gyári helyeken és végig is varrtam ahol kellett, plusz padlólemez merevítését is kijavítottam, nem gondoltam, hogy ekkora meló lesz, de most bárhol felemelhető az egész autó. Jöhet a másik oldal....
2020. jan. 31. 10:25
15/15 anonim válasza:
Így szokott ez lenni a lakatosmunkánál. Van egy kis rozsda a küszöbön meg az íven, aztán amikor megbontod kiderül, hogy a fél alját cserélni kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!