Mért jó egy autó ablakait sötétíteni?
Úgy veszem észre, hogy rengetegen rá vannak gerjedve erre a témára és nem értem ez mért olyan jó.
Jelenleg nekem is olyan autóm van, ami hátul gyárilag sötétített. De eredetileg nem ilyet akartam rendelni. Viszont mivel a sötétítés akciós csomagban van, így olcsóbb lett az autó, mintha a csomagban lévő össze extrát megrendeltem volna külön, a sötétítés kivételével. Így végül rábólintottam.
Zavarni nem zavar, csak különösebb előnyét sem érzem.
Olyanokat hallottam eddig, hogy ha sötétített az üveg, akkor nem melegszik fel annyira a kocsi. De ezt nem igazán veszem észre. Ha tűző napon vagyok kénytelen lepakolni, így is, úgy is ezer fok van bent. Szerintem nem ezen múlik, hiszen a kaszni is ontja a meleget. Ment közben meg úgyis megy a klíma nyáron.
Olyat is hallottam, hogy azért jó, mert nem látszanak bent a cuccok, nem törik fel az autót. Az autóm tisztaságára viszont nagyon kényes vagyok. Csak úgy nem szoktam dolgokat szan-szét hagyni benne. Még egy porszem is zavar, nemhogy a rendetlenség. Pláne nem tárolok semmit tartósan ott.
Más egyéb előnye van a sötétítésnek?
"Tavasszal és ősszel használod. Te.. De én nyáron is, autópályán keveset járok (személyautóval)."
Ez igazán örvendetes! :) Ha így használnám az autót, akkor bizonyára én is többször hátrahúzatnám. Amikor lehet én is kinyitom.
"Senki nem kötelez rá hogy lesötétítsd, a kérdésben azok voltak megszólítva akik rá vannak gerjedve."
??? Most ez hogy jön ide, vagy mit akarsz ezzel mondani? Gyárilag ilyen az autóm, mint írtam, paradox módon így volt olcsóbb a rendelés. Szóval bizonyos szempontból anyagilag rá voltam kötelezve, ha nem akartam többet fizetni a sima átlátszó üvegért. Mint írtam nem zavar különösebben. Egy éve használom. A kérdést azért tettem fel, hogy megtudjam milyen előnyei vannak még a sötétítésnek, amire eddig esetleg nem is gondoltam. Mert úgy tapasztalom, hogy sokan utólag tetetnek fel fóliát.
Azt, hogy te nem látod értelmét a sötétítésnek, ezért megkérdezted másoktól hogy miért vannak rágerjedve.
Korábban is (kérdésed magyarázata), itt is kaptál okokat, viszont rájuk kell cáfolnod hiszen NEKED semmilyen előnnyel nem jár.
Attól függetlenül hogy a te szokásaid/használati körúlményeid miatt nem mutatkozik meg az előnye, ez nem azt jelenti hogy másnál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!