Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mért jó egy autó ablakait...

Mért jó egy autó ablakait sötétíteni?

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre, hogy rengetegen rá vannak gerjedve erre a témára és nem értem ez mért olyan jó.

Jelenleg nekem is olyan autóm van, ami hátul gyárilag sötétített. De eredetileg nem ilyet akartam rendelni. Viszont mivel a sötétítés akciós csomagban van, így olcsóbb lett az autó, mintha a csomagban lévő össze extrát megrendeltem volna külön, a sötétítés kivételével. Így végül rábólintottam.

Zavarni nem zavar, csak különösebb előnyét sem érzem.

Olyanokat hallottam eddig, hogy ha sötétített az üveg, akkor nem melegszik fel annyira a kocsi. De ezt nem igazán veszem észre. Ha tűző napon vagyok kénytelen lepakolni, így is, úgy is ezer fok van bent. Szerintem nem ezen múlik, hiszen a kaszni is ontja a meleget. Ment közben meg úgyis megy a klíma nyáron.

Olyat is hallottam, hogy azért jó, mert nem látszanak bent a cuccok, nem törik fel az autót. Az autóm tisztaságára viszont nagyon kényes vagyok. Csak úgy nem szoktam dolgokat szan-szét hagyni benne. Még egy porszem is zavar, nemhogy a rendetlenség. Pláne nem tárolok semmit tartósan ott.

Más egyéb előnye van a sötétítésnek?

2020. jan. 13. 08:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont olyan ez mint aki a fehér vagy a fekete autót szereti. Annak sincs semmi értelme, csak.
2020. jan. 13. 09:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Van azert ertelme ertelmes keretek kozt. Egyreszt kevesbe lehet belatni mert sokan utaljak ha benezegetnek az autoba. Illetve a kinti fenyt is korlatozza.
2020. jan. 13. 09:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl Peugeot 806 van, én is így vettem, de nekem praktikus. Nyugodtan átöltözhetek benne, nem látnak be, néha kiveszem a hátsó üléseket és aludni szoktunk benne, olyankor sem rossz, hogy nem látnak, na meg ahol kisgyerek van pl. az anyuka meg tudja etetni érdeklődő tekintetek nélkül. Szerintem van előnye, ráadásul sok autó van, amin jól is néz ki, de ez ízlés kérdése. Akinek az Audi tetszik az úgysem fog Hondát venni pl.
2020. jan. 13. 09:26
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az átmelegedést illetően neked adok igazat.

Viszont a bele nem látás jogos érv lehet. Nem a rendetlenségre kell gondolni, hanem arra, hogy bev.központ parkolójában attól is feltörhetik a kocsidat, hogy a kabátod oda van terítve a hátsó ülésre. Én is sokszor úgy nézek ki egy bev.központban, mint egy karácsonyfa, mert viszem magammal a nagykabátomat télen. Sokkal praktikusabb lenne otthagyni az autóban, de hallottam, hogy ilyenekért is feltörik. Mert a primitív tolvaj azt képzeli, pénz van a zsebében. Eszébe sem jut, hogy ha az ember a boltba bemegy, szükségképpen viszi magával a pénztárcáját, hiszen fizetnie is kell.

2020. jan. 13. 09:48
 5/15 A kérdező kommentje:
Ebben lehet valami... Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
2020. jan. 13. 09:57
 6/15 Beviz Elek ***** válasza:
56%

Neked nem számít mert kényes vagy a tisztaságára. Én rendszeresen hagyok valamit a kocsiban és örülök ha nem látnak be túl könnyen.

A sötétítés miatt kevésbé melegszik a kocsi, a klímázás során kevésbé emelkedik a fogyasztás. Emellett nem szeretem a klímát, inkább napfénytetőzök.

2020. jan. 13. 10:10
 7/15 A kérdező kommentje:
Napfénytetőt tavasszal és ősszel használom. Főleg kis sebességnél, pl városban. Teljesen jó. Autópályán, ahol a legtöbbször járok, 130-as tempónál több órán keresztül engem zavar. Inkább a klíma, nekem semmi bajom vele.
2020. jan. 13. 10:21
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

az első szélvédő nem sötétíthető, a többi meg elég irreleváns átmelegedés szempontjából. cserébe ha éjszaka kell idegen helyen manőverezni, az nagyon szar tud lenni.

egyetlen jogos érv a belátás elleni védelem.

de ez meg plusz balesetveszélyt generál, a mogotted jovők meg az oldalról jövők sem látnak át a kocsidon.

2020. jan. 13. 13:09
 9/15 anonim ***** válasza:

Ne lássanak bele a parkolóban ,így nincs kísèrtès a lopásra feltörèsre.

Ha ramatyul vagy senki nem látja..

Olyan mintha árnyèkba lennèl nem hevül fel az ülès..

Add egy biztonságèrzetet.

Nem bámulnak az utcán jarókelő ember arcodba.

Jól nèz ki tőle az autó ,olyan mintha matchbox játèkautó lenne.

Hirtelen ennyi èrv jutott a sötètítő folia mellett.

2020. jan. 13. 18:36
 10/15 Beviz Elek ***** válasza:

Tavasszal és ősszel használod. Te.. De én nyáron is, autópályán keveset járok (személyautóval). Senki nem kötelez rá hogy lesötétítsd, a kérdésben azok voltak megszólítva akik rá vannak gerjedve.

2020. jan. 13. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!