Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki ignis. Világít a check...

Suzuki ignis. Világít a check lámpa és 9-10 litert eszik főúton?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem, így a fogyasztásával kapcsolatban nincs sok tapasztalatom. Vásárlás után 2-3 nappal elkezsett vilagítani a check lámpa. És most 200 km alatt megevett fél tank benzint. 25 km es távon használom. Ebből 20 km főút, 80-90-es tempóval.

Elvileg 3 hiba miatt tud világítani a check lámpa. Katalizátor, lambda szonda. Meg asszem főtengely jeladó miatt. De akkor rángatna is elvileg. Ennél nincs semmi hiba, megy normálisan. Nincs neki nyomva mert csúszik a kuplungja. Szóval nincs nyüstölve. Lambda szonda miatt tud elvileg sokat enni?

2020. jan. 8. 13:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

Csúszó kuplung máris egy ok a többletfogyasztásra.

Ignisben a főtengely jeladó túléli az autót.

Amúgy pedig télen egyáltalán nem erős a 10 lityó egy Ignistől.

2020. jan. 8. 14:04
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Kereskedésben vetted? Akkor ne akarjad megoldani, felhívod őket, elmondod, mi a baj és szépen kijavítják neked. 1 évig szavatossági kötelességük van, amiből az első fél évben nekik kell bizonyítani, hogy vásárláskor nem állt fen a hiba. Ilyen rövid időtartamban ez lehetetlen, szóval javítják, megkapod a kocsit és mész tovább.

Ha magánembernél vetted, akkor is így van ez, csak tiéd a bizonyítási kötelesség.

2020. jan. 8. 15:29
 13/15 anonim ***** válasza:
50%

Nyehőce, a 10 k_va sok egy Ignistől. Országúton 80-90 nem előzve nyáron 6, télen 7, Nekem akkor sem volt 10, amikor téli latyakban csak Budapesten belül autóztam.

(félreértések elkerülése végett ez tényközlés volt, Ignisem van, 11 évre visszamenőleg megvannak egy táblázatban a tankolásaim, minden tankolás egyúttal telitankos fogyasztásmérés is volt)

2020. jan. 8. 18:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom hogy 5-7 liter közt minden körülmények közt ki kell jönnie. Teletankolásos mérésekkel. Pénteken rátankolok. Akkor kiderül, hogy pontosan mennyi is lett. Ez lesz az első normális fogyasztás mérés.
2020. jan. 8. 19:36
 15/15 anonim ***** válasza:

Csináltasd meg a kuplungot, addig semmi értelme a fogyasztással foglalkozni.

A hibakódot meg olvastasd ki, mert többszáz féle hibát jelezhet.

2020. jan. 8. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!