Első kocsi 800 ezer forintig?
Fiat Grande Punto 1.4 77 lóerő
Ford Focus II 1.4 80 lóerő
Suzuki Swift II 1.3 92 lóerő
Ezt a hármat néztem, melyik lenne ezek közül a legjobb?
Főbb szempontok:
-olcsó fenntarhatóság
-olcsó alkatrészek
Hiába szép egy autó,ha nyomnád a gázt és nem történik semmi, nem fogod szeretni. Egyre nehezebbek az autók, ezekhez kell már a lóerő.
Én a felsoroltak közül a Suzukit választanám.
Hogy van 100 felett az évesed? Nekem 60 vagy 65 ezer, most hirtelen nem tudom.
3 éve vezetek, 100 ló feletti kocsit. Friss jogsisként se volt a biztosításom 100 felett.
Én rábeszélnélek a Swiftre. A szájhúzósok véleménye ellenére ez már sokkal komolyabb, masszívabb konstrukció, mint az első szériás papírdodzsem.
Egyetlen hátránya, hogy tényleg pici, főleg a csomagtartó, de ha nem szempont, hogy négy ember utazhasson benne csomagokkal, akkor hétköznapokra elég.
Cserébe:
+ megbízható és olcsón fenntartható motor, a szándékos agyatlankodás esetét leszámítva elnyűhetetlen
+ sok van belőle, így alkatrész van bőveb, bontorran is, ami nagy előny, ha véletlenül megtöröd, ez friss jogsinál azért benne van a pakliban
+ minden alkatrészből van gyári minőségű utángyártott is, elérhető áron
+ ezt a típust szinte mindenhol ismerik
Ugyanezek igazak a Focusra is, de az egy magasabb kategória, ehhez megfelelően magasabb árszintet is képvisel (alkatrészek, szerviz stb.) Abból viszont már mindenképpen az 1.6-ost venném, nem olyan nagy a különbség, viszont az 1.4-es motor nagyon kicsit ehhez az autóhoz, erőlködik alatta, azaz nem megy, viszont sokat fogyaszt. (Városban az 1.6 is megeszik 9-10 litert, de legalább valamennyire dinamikus).
Összevetve a Suzuki 1.3-as motorral sokkal fickósabb, mint a Ford az 1.4-essel, a szervizelése is valamelyest olcsóbb.
A Puntot én hanyagolnám az instabié elektromos rendszer és a csúnyán öregedő beltér miatt. Nem akarom ócsárolni, de a három közül ő legyen az utolsó helyen a ranglistán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!