Bukósisakot motorra mi alapján válasszak?
Naked bike-ra kellene egy sisak, de akkora a választék, hogy nem tudok dönteni. Olyan kellene, ami nem szélzajos, és vagy zárt, vagy felnyitható. Hol érdemes nézelődni ilyen témában?
Első körben jó lenne, ha 40-50ezer forint körül meglenne, de akár tudok még hozzátenni, ha szükséges.
Shox meg egy csomó másik nagy üzlet...
Az már egy jó irány ha tudod az összeget és azt hogy zárt
A zárt halkabb mint a felnyithatos
Mint fentebb írják, a felnyitható zajosabb. És drágább is.
Ebből a keretből Nolan-t néznék, esetleg Caberget.
Ha esetleg meg tudsz ejteni egy kirándulást Bécsbe (vannak jóárasított vonatjegyek!), akkor összekötheted egy bevásárlással a Shoping City Süd-ben a motorosbolt látogatást, mert van mellette egy Louis bolt, és ilyenkor télen csomó mindent akcióznak. Ha ki tudod tolni kb 200 euróig a keretet, akkor elég nagy merítésből válogathatsz:
Például a Nolan N86 jó választás lehet, ha passzol a fejedre.
Január 11-éig naponta mindenféle akció van a Shoxban, most érdemes bukót venni. 20-50%-os akciók vannak.
Ma pl Givi XModular volt 68ről 38ra akciózva.
Holnap az AGV Compact ST Seattle lesz 100-ról 50-re, de ebből már csak s meg xs méret van, hamar el fogják vinni, kb nyitás után 20 perccel.
Holnap is akciós még a Givi xmodular, ugyanúgy 38 ezer 68 helyett.
Úgyhogy most lehet sokat spórolni. Tavaly ugyanekkor kb 130 ezret spóroltam magamnak.
Nekem felnyitható Shoei Neotec-em van, szerintem hangos. Ha nem lényeges a felnyithatóság akkor maradj a zártnál.
Első körben olyat keress ami tökéletesen passzol a fejedhez, ez fontosabb mint a márka.
"Bukósisakot motorra mi alapján válasszak?"
Megnézed a pénztárcád, utána eldöntöd mennyit szánsz rá.
"Naked bike-ra kellene egy sisak, de akkora a választék, hogy nem tudok dönteni."
Dicsőség az Úrnak a választékért!
"Olyan kellene, ami nem szélzajos, és vagy zárt, vagy felnyitható."
Hát ha elhiszed egy másik csupaszmotoros kollégádnak ( nekem ), hogy a legcsendesebb Schuberth is elég hangos csupasz motoron akkor szerintem a szélzajt elfelejted, mint kritériumot. Vagy lassabban közlekedsz, ahol már a többis sisak sem zajos annyira. Oké, bevallom én nem járok több ezer kmes túrákra ahol az autópályán bosszantóbb lehet a szélzaj, tehát a véleményem sem releváns.
Ha cimborákkal túrázol érdemes olyan sisakot venni amiben már van kommunikáció előkészítés, és felnyitható a sisak.
Ha pályás ambícióid vannak, akkor egy zárt sisak a jobb választás.
"Hol érdemes nézelődni ilyen témában?
Előzőek írták: Shoxnak jó akciói vannak, de hála az égnek sok motoros bolt van én pl nemrég a Superzone-ban vettem új gúnyát.
Ha megteheted - kiruccanhatsz az osztrák sógorokhoz is: [link] vagy rendelhetsz tőlük online, bár sisaknál én konvervatívan ragaszkodom a helyszíni próbához.
"Első körben jó lenne, ha 40-50ezer forint körül meglenne, de akár tudok még hozzátenni, ha szükséges."
Ez a te dolgod meg persze a pénztárcádé. Én jobban kedvelem a szénszálas, dupla D gyűrűs holmikat - de ebben az árkategóriában is vannak jó sisakok: szerintem a Givi márka már egész jókat tud ebben a kategóriában ( nekem egyedül a rostély zárkezettel voltak fenntartásaim, de az sok évvel ezelőtti model volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!