Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bukósisakot motorra mi alapján...

Bukósisakot motorra mi alapján válasszak?

Figyelt kérdés

Naked bike-ra kellene egy sisak, de akkora a választék, hogy nem tudok dönteni. Olyan kellene, ami nem szélzajos, és vagy zárt, vagy felnyitható. Hol érdemes nézelődni ilyen témában?

Első körben jó lenne, ha 40-50ezer forint körül meglenne, de akár tudok még hozzátenni, ha szükséges.

2020. jan. 2. 20:27
 1/7 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
64%

Shox meg egy csomó másik nagy üzlet...

Az már egy jó irány ha tudod az összeget és azt hogy zárt

A zárt halkabb mint a felnyithatos

2020. jan. 2. 21:09
 2/7 b1812567 ***** válasza:

Mint fentebb írják, a felnyitható zajosabb. És drágább is.

Ebből a keretből Nolan-t néznék, esetleg Caberget.

Ha esetleg meg tudsz ejteni egy kirándulást Bécsbe (vannak jóárasított vonatjegyek!), akkor összekötheted egy bevásárlással a Shoping City Süd-ben a motorosbolt látogatást, mert van mellette egy Louis bolt, és ilyenkor télen csomó mindent akcióznak. Ha ki tudod tolni kb 200 euróig a keretet, akkor elég nagy merítésből válogathatsz:

[link]

Például a Nolan N86 jó választás lehet, ha passzol a fejedre.

2020. jan. 2. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Január 11-éig naponta mindenféle akció van a Shoxban, most érdemes bukót venni. 20-50%-os akciók vannak.

Ma pl Givi XModular volt 68ről 38ra akciózva.

Holnap az AGV Compact ST Seattle lesz 100-ról 50-re, de ebből már csak s meg xs méret van, hamar el fogják vinni, kb nyitás után 20 perccel.

Holnap is akciós még a Givi xmodular, ugyanúgy 38 ezer 68 helyett.

Úgyhogy most lehet sokat spórolni. Tavaly ugyanekkor kb 130 ezret spóroltam magamnak.

2020. jan. 2. 22:19
 4/7 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
78%
Én tavaly 167er sportoltam, mert nem vettem semmit...
2020. jan. 2. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem felnyitható Shoei Neotec-em van, szerintem hangos. Ha nem lényeges a felnyithatóság akkor maradj a zártnál.

Első körben olyat keress ami tökéletesen passzol a fejedhez, ez fontosabb mint a márka.

2020. jan. 2. 22:47
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

"Bukósisakot motorra mi alapján válasszak?"

Megnézed a pénztárcád, utána eldöntöd mennyit szánsz rá.

"Naked bike-ra kellene egy sisak, de akkora a választék, hogy nem tudok dönteni."

Dicsőség az Úrnak a választékért!

"Olyan kellene, ami nem szélzajos, és vagy zárt, vagy felnyitható."

Hát ha elhiszed egy másik csupaszmotoros kollégádnak ( nekem ), hogy a legcsendesebb Schuberth is elég hangos csupasz motoron akkor szerintem a szélzajt elfelejted, mint kritériumot. Vagy lassabban közlekedsz, ahol már a többis sisak sem zajos annyira. Oké, bevallom én nem járok több ezer kmes túrákra ahol az autópályán bosszantóbb lehet a szélzaj, tehát a véleményem sem releváns.

Ha cimborákkal túrázol érdemes olyan sisakot venni amiben már van kommunikáció előkészítés, és felnyitható a sisak.

Ha pályás ambícióid vannak, akkor egy zárt sisak a jobb választás.

"Hol érdemes nézelődni ilyen témában?

Előzőek írták: Shoxnak jó akciói vannak, de hála az égnek sok motoros bolt van én pl nemrég a Superzone-ban vettem új gúnyát.

Ha megteheted - kiruccanhatsz az osztrák sógorokhoz is: [link] vagy rendelhetsz tőlük online, bár sisaknál én konvervatívan ragaszkodom a helyszíni próbához.

"Első körben jó lenne, ha 40-50ezer forint körül meglenne, de akár tudok még hozzátenni, ha szükséges."

Ez a te dolgod meg persze a pénztárcádé. Én jobban kedvelem a szénszálas, dupla D gyűrűs holmikat - de ebben az árkategóriában is vannak jó sisakok: szerintem a Givi márka már egész jókat tud ebben a kategóriában ( nekem egyedül a rostély zárkezettel voltak fenntartásaim, de az sok évvel ezelőtti model volt).

2020. jan. 3. 11:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Hétfőn Shoxban a Givi 40.5 X-Fiber bukósisak lesz leárazva 88ról 40 ezerre.
2020. jan. 3. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!