Yamaha FZ6N vagy Kawasaki ER-6N?
Sziasztok! Ti melyik motort választanátok szívesebben? 187 cm magas vagyok és kezdő. Leginkább ezek a Nuked motorok tetszenek nagyon.
Ha ismeritek a két típust, írnátok előnyöket/hátrányokat?
amelyik passzol a méretedhez
a kawasaki er6n-el tanultam, az neked nem lesz kényelmes, mert túl kicsi a mérete
FZ6. Most lehet úgy gondolod, hogy neked elég lesz a 72Le, aztán motorozol egy szezont és utána jönnek a gondolatok:
"Mi történt ezzel? Már nem is megy annyira. Lehet keresni kellene valami mást!?"
Szóval spórolj magadnak némi pénzt és inkább kezdj el kellő önuralommal motorozni egy FZ6-al.
első kommentelő vagyok
Hülye vagy. Fateromnak Fz-je van. Túl erős az a motor nekem is, pedig én 10 évet motoroztam kisköbcentissel.
Egy ilyen motornál nem fogja tudni, hogy mi az, hogy önuralom. Fogalma nincs, mi történik 1 mm gázelfordulásra. Illetve az életben nem tanul meg motorozni rajta.
És iszonyat veszélyes és brutálisan erős, egy R6os blokk van valamelyest lebutítva.
Nem fogsz tudni vele normálisan menni, bárhogy próbálod.
1esbe kereszteződésben nem fogsz tudni vele elindulni, mert 1esben kis fordulaton is elforgatja a kereket, főleg ha kavicsosabb, akkorát fogsz esni, mint az ólajtó. Nagyobb tempónál, kanyarban is simán elcsúszhatsz, még az er6n-el is
Az fz6 és az er6n egyáltalán nem egy kategória. A soros 1 hengeres érzésre kb. 40-50 %-al erősebb. Egy kezdőnek közel az uralhatatlan kategória.
Ha félted kicsit is az életed, felejtsd el kezdésnek a 90+ lóerős soros 4 hengereseket.
A kawasaki er6 az egy remek kezdő motor és barátságos a teljesítménye, viszont arra is mérget vehetsz, hogy nem fogod tudni kimotorozni, és megunni sem fogod: kb 4.5-5 mp-en belül éri el a 100-as tempót... Szerintem nagyon szeretnéd, ha az autód legalább így menne... Megunni? Szerintem te nem tudod, mit beszélsz.
Amit viszont említettem, hogy lehet, hogy pici ez a motor a méreteidnek, teljesítményben viszont őrültség ez fölé menni.
"A soros 1 hengeres érzésre kb. 40-50 %-al erősebb"
soros 4es akart lenni
Négyes vagyok. Köszönöm, hogy kapásból le lettem hülyézve azért, mert neked nagy az a motor.
Egyébként a sor négy és a kihegyezett blokk miatt, csak nagy fordulatnàl jön meg a lovak nagyrésze, így ha nem kened neki - tehát ésszel motorozol, mint ahogy azt írtam is -, akkor teljesen kultúrált a motor.
nekem nagy, az összes halott ismerősömnek, akiket 1-2 éve vesztettem el, szintén nagy volt, persze hamis önbizalmuk, egójuk az volt jó nagy
kawasaki er6n. 4 mp-en belül éri el a megengedett sebességhatárt országúton... szerintem elég az bárkinek...
nem kezesbárány kis sebességi fokozatban, maximum egy nagyon tapasztalt embernek....
1-es fokozatban kis fordulaton is nagyon erős a motor, és kettesben sem gyenge... az a többi fordulatra igaz, amiket felsoroltál... nagy fordulaton meg az életben nem tanulsz meg vele kanyarodni, az is lehet úgyjársz, mint az ismerőseim, akik azt hitték, tudnak, de nem tudnak.
Én is abbahagytam a motorozást...Pont ilyen fzs-je van fateromnak... már ha stop táblás kereszteződésben jobbra vagy balra kell kanyarodni, valószínűleg ott már el fogod dobni a gépet.
nézd meg a kawasakit, hátha passzol a méretedhez, hasonló teljesítményű még a suzuki GS 500 vagy a honda cbr 500, mindegyikkel lehet ésszel motorozni és elsajátítani rajta a dolgokat, az fz6 az egyáltalán nem kezdő motor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!