Ledes indexel lehet probléma a relével?
Ledes fényforrásra szeretném kicserélni a motorom irányjelző izzóit. A jelenlegi elől 2x1db 10W-os, hátul 2x2db 5w-os izzó helyére tennék ledeket. A kibocsájtott fényáramot szeretném tartani, vagy egy egészséges 25%-al növelni. Nagyon nagy teljesítményűt nem szeretnék bele tenni, mert azt könnyen kiszúrja a hatóság.
Olvasgattam neten utólag ledesített irányjelzőkről és több helyen volt az probléma, hogy a villogás sebessége nagyon elmászott, már a Kresz előírásaiba sem fért bele. Megoldásnak javasolták, hogy a ledre párhuzamosan kössön egy ellenállást, ami a led által fel nem vett teljesítményt disszipálja. Ez nekem nem tetszik mint megoldás, mert elveszik a led jobb fényhasznosításából eredő kisebb áramfelvétel az izzóval szemben.
Aki jártas autóvillamosságban az hátha tudja, hogy melyik indexrelénél várható ilyen fajta hiba kisebb kivezérlés esetén. A relém érdekes, de hangtalan, este a garázsban is bekapcsoltam gyújtáson és letakart szemmel nem tudtam megmondani, hogy mikor vált üzemállapotot.
“ Ez nekem nem tetszik mint megoldás, mert elveszik a led jobb fényhasznosításából eredő kisebb áramfelvétel az izzóval szemben.”
Akkor ez mi a szar szerinted? Megis miert erdekelne valakit az aramfelvetel, ha nem a fogyasztas miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!