Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik ilyen szerződés? 19/f

Létezik ilyen szerződés? 19/f

Figyelt kérdés
Fogok venni az én pénzemből egy autót aminek a haverom lesz a tulajdonosa, és a kötelező is az ő nevén lesz. És én fogom külföldön használni az autót. Ha például ez a bizonyos haver gondol egyet és azt mondja hogy neki kell az autó, és ő szeretné használni és többet nem adja kölcsön. Ezt bármikor megteheti mivel lő a tulajdonos. Ez ellen lehet tenni valamit, valami szerződéssel? Nem az van hogy nem bíznék a haveromban, gyermekkori barátom, de ha akadna köztünk bármi incidens, nem szeretném ha ez megtörténne mert 2 milliós autóról van szó. Az autót ausztriában fogom használni, ott is vagyok bejelentve ,mivel egyetemista vagyok nem tudnám fedezni az ottani biztosítást a fizetésemből.
2019. dec. 30. 21:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A bizalomra nem létezik szerződés.
2019. dec. 30. 22:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen szerződés nincs. Ha kizárólag ő a tulajdonos, akkor szabadon rendelkezik az autóval, nem köteles kölcsönadni azt senkinek.

Meg kellene végre érteni (nem csak neked, hanem sokaknak), hogy az ügyeskedés, okosítás, óccsójánoskodás nincs ingyen. Lehet, hogy a haver nevére vett autóval, nagymama nevére kötött kötelezővel, kölcsönadásival vásárolt BMW-vel, forgalomból kivonás helyett írt kamu adásvételivel pillanatnyilag több pénz marad a zsebedben, de valahol törleszteni fogsz. Ha másképp nem, akkor azzal, hogy kockázatot vállalsz, mint jelen esetben.

2019. dec. 30. 22:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez igy elég furcsa, én tuti nem tennék ilyet. Minek neked autó egyáltalán? Kinn nem csak a biztosítás drága. Ha 2 milliós autóban gondolkodsz nem élhetsz valami fényesen odakint. Az ilyen megoldásokat mint a tied pedig kerülni kell. A végén még adócsalást is a nyakadba varrnak az meg 10.000€ nál kezdődik...
2019. dec. 31. 09:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezt lehetetlen lepapírozni, pl. ha valami adósságot csinál a haverod, simán elviszi az autót a végrehajtó.

Egyébként meg ilyenkor olyan jókat röhögök magamban, Ausztriában élünk, Angliában élünk, mert itthon rossz, ott meg kolbászból van a kerítés, de egy kinti biztosításra már nem telik a nagy jólétben. Röhej.

2019. dec. 31. 11:08
 15/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, egy szóval nem mondtam hogy itt kolbászból van a kerítés. 5 éve kiköltöztünk családostól mert apámnak adódott egy munkalehetőség amit nem lehetett volna visszautasítani mert itthon munkanélküli volt és nem akartunk éhenhalni. És mondod hogy nem megy jól a sorsom: otthon heti 10 órában nem keresel meg nettó 150 000ft-t amit én csinálok az egyetem mellett. Persze ez egyénfüggő hogy kinek hol jó megélni. Vagy csak szimplán pechünk volt. Üdv
2019. dec. 31. 11:50
 16/19 A kérdező kommentje:
Sorom*
2019. dec. 31. 11:51
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Kétmilliós autó kell, de a biztosítást nem tudod/akarod fizetni. Tankolni lesz miből? Ha ennyire csóri vagy, ne kétmilliós, hanem pár százezres autót vegyél, az is elvisz A pontból B pontba. Az ilyen összevissza papírozással csak te szívod meg.

Nekem nem telik hétszámjegy értékű autóra, csak olyanra ami alulról karcolja a hat (6!) számjegyet. Mégis elvisz bárhova, ahova kell.

Amúgymeg a fillérb.....ás tipikus példáját láthatjuk.

2019. dec. 31. 18:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A haverodtól lefoglalhatják adósság fejében,vagy el is adhatja és te semmit nem tehetsz.Ugrott a 2 millás autó.Ha eladja 1.5 milláért ,akkor ennyit nyert a bolton,de elveszített téged.Kevesebbért is árulták már el egymást még testvérek is.Csak te bukhatsz.
2019. dec. 31. 23:06
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Eleg csicska melod lehet kinn, ha havi 500€ keresel...a nyelvet legalabb beszeled? Igazi prolik lehettek amugy😉
2020. jan. 3. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!