Létezik ilyen szerződés? 19/f
Figyelt kérdés
Fogok venni az én pénzemből egy autót aminek a haverom lesz a tulajdonosa, és a kötelező is az ő nevén lesz. És én fogom külföldön használni az autót. Ha például ez a bizonyos haver gondol egyet és azt mondja hogy neki kell az autó, és ő szeretné használni és többet nem adja kölcsön. Ezt bármikor megteheti mivel lő a tulajdonos. Ez ellen lehet tenni valamit, valami szerződéssel? Nem az van hogy nem bíznék a haveromban, gyermekkori barátom, de ha akadna köztünk bármi incidens, nem szeretném ha ez megtörténne mert 2 milliós autóról van szó. Az autót ausztriában fogom használni, ott is vagyok bejelentve ,mivel egyetemista vagyok nem tudnám fedezni az ottani biztosítást a fizetésemből.2019. dec. 30. 21:26
1/19 anonim válasza:
miért nem a te neveden lesz az autó?
2/19 A kérdező kommentje:
Mert akkor az osztrák biztosítást kéne fizetnem, azt meg el szeretném kerülni
2019. dec. 30. 21:47
3/19 anonim válasza:
Azért nem akarod,hogy a te neveden legyen mert akkor az osztrák biztosítást kell fizetni...így viszont haverod nevén lenne aki a magyar biztosítást fizeti rá és te használod kint?
Mondjuk megveszed a saját nevedre az autót és a haverod lenne az üzembetartó?
4/19 anonim válasza:
Édesanyád, édesapád nevére. Gaverokba soha ne bízz.
5/19 Nyakasparasztgazda válasza:
Ez így ingoványos...
6/19 A kérdező kommentje:
A haverom nevén kell hogy legyen az autó, mert ő "kölcsönbe" adja nekem az autót. Ha az én nevemen lenne akkor 1hónap után osztrákosítanom kéne az autót, még akkor is, ha ő lenne az üzembetartó, mivel enyém az autó.Az osztrák törvények szerint.
2019. dec. 30. 22:11
7/19 A kérdező kommentje:
Az összes családtagom ausztriában van bejelentve.
2019. dec. 30. 22:13
8/19 A kérdező kommentje:
De engem az érdekel hogy létezik-e ilyen szerződés. Hogyha a haverom meggondolná magát, akkor ne az övé legyen az autó.
2019. dec. 30. 22:15
9/19 A kérdező kommentje:
Remélem érthető
2019. dec. 30. 22:17
10/19 anonim válasza:
Akinek a neve szerepel a forgalmiban tulajdonosként, azé az autó, és azt csinál vele amit akar.
Kölcsönadási szerződéssel tudod használni így, de mi van ha összevesztek? Még akár fel is jelenthet hogy nálad van az autója.
Én nem tenném, van az a mondás hogy pénzt, autót, nőt soha nem adunk kölcsön. Ide annyira nem illik, de érted...
Inkább szívnám a fogam és kifizetném azt a biztosítást kint, akármennyibe is kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!