Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek 7 millióból?

Milyen autót vegyek 7 millióból?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudom kicsit fura lehet, de tényleg nem tudom. Idáig csak olcsó autóim voltak (max 1 millió) Viszont kisfiúnk születik, így szeretnék egy komolyabb, biztonságos autót venni. Sajnos nagyon nem vagyok otthon autók terén. Nem ismerem a típushibákat, nem tudom melyek a kevésbé meghibásodó típusok. Ami a lényeg, hogy benzines legyen, 4 vagy 5 ajtós, ne legyen kombi és max 4 éves.
2019. dec. 26. 19:34
1 2 3
 11/27 Beviz Elek ***** válasza:
0%

Szerintem az autóvásárlással várd meg míg megszületik a kisfiad, használjátok néhány hónapig és utána jobban fogod tudni hogy mekkora autó kell.

Ha szükséges, akkor elvan a család egy 3ajtós Suzukiban is, de élesben fogod látni hogy pontosan mi felelne meg az ígényeiteknek.

Én a szedánokat alapból kilőném. Hiába elegendő a hely, kicsi a csomagtérajtó és csak kisebb tárgyakat tudsz belerakni. Tegyük fel veszel egy gyerekágyat, elviszed a gyerekágyat a nagyszülőkhöz és nem tudod úgy belegyömöszölni hogy a gyerek is beférjen.

Az 5 ajtós csapotthátú ami méretre jó, az sajnos egyre kevesebb van. Insignia, Mondeo, egyiket sem venném. Mazda 6 nem rossz, de rohadós...

Én kombit vennék (és vettem is) de nem szeretném mindenképp beléd beszélni, csak annyit tudok mondani hogy várj a cserével és menetközben kialakul hogy mi a megfelelő méret.

Típust nem írok, nem szeretnék háborút kirobbantani.

Amit gondolj át:

Milyen méretű tárgyakat vinnél

Milyen sűrűn utaznátok megpakolva

Jó időben egyszerűbb egy 5ajtós/kombi csomagtartójában egy "asztalon" pelenkàt cserélni

Szedán előnye hogy télen pakolsz a csomagtartóban és nem hűl ki az utastér

Mindenképp ajánlom a bőrüléseket. A kisfiúk szeretnek pelenkacsere alatt mindent összepisilni, ahogy nőnek majd mindent összesaraznak, szétkennek. A bőrt gyorsan letörlöd és kész, ha hideg akkor esetleg egy pokrócot teszel rá ami könnyen kimosható. A szövet üléseket sokkal nagyobb szívás takarítani, szárítani, stb.

2019. dec. 26. 21:42
 12/27 anonim ***** válasza:
26%
én kimaxolt vitarát vennék.
2019. dec. 26. 21:57
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Igazából a biztonság miatt gondolkodom ilyen árkategóriában. Szívem szerint Volvót vennék, de azok elég drágák.

#11 ez a bőrülés jó tipp, nem is gondoltam ilyesmibe bele :)

2019. dec. 26. 22:01
 14/27 Beviz Elek ***** válasza:
47%

Ugyanígy a GYÁRI napfénytető sem rossz (gyerektől függetlenül), esetleg kiváltható légterelőkkel, ebben az esetben a HEKO márkát ajánlom. Napfénytetőt bukóra állítva huzat nélkül és esőben is (menet közben) szellőztethető az autó.

Ha sokat megy majd csak az egyik szülővel, érdemes lehet mindenképp olyat venni ahol kikapcsolható az anyós ülés légzsákja, így a sofőr mellé rakható a gyerek.

Az ISOFIX ülés is jó, bár minden feltételnek megfelelő kocsit nem sikerült szerezni, így a miénkből ez kimaradt.

Mint írtam, használjátok a jelenlegit egy pár hónapig és meglátjátok hogy milyen lenne a tuti.

2019. dec. 26. 22:27
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Egy benzines Corolla pont kijön ennyiből, most futnak ki azok, aztán csak hibridek lesznek. Igaz, hogy sedan, de hacsak nem 5 fős a család, akkor elég a helykínálata, fateromnak szinte csak sedanjai voltak, mégse volt gond, hogy kicsi a csomagtartó, a bútorokat mindig költöztetők vitték, kocsiban bőröndökön kívül nem is volt más, max bicikli.
2019. dec. 26. 22:37
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
#8: Az szép és jó, hogy valaki kímélni próbálja a járművét, de így télvíz idején teljesen reális felhasználási mód, hogy egyszer csak olyan helyre kell hajtanod, ahol a hólánc kötelező, majd olyan útra érsz ahol már le kéne venni. Akkor hova rakod a gumiról leszedett latyakos láncokat? (Tegyük fel nincs doboza). Mert nekem szintúgy lelkiismeret furdalásom lenne, ha ebbe a csomagtartó költeménybe kéne elhelyezni: [link]
2019. dec. 26. 23:09
 17/27 anonim ***** válasza:
47%
skoda octavia golf 7, vagy volvo v40
2019. dec. 27. 01:35
 18/27 anonim ***** válasza:
47%

# 16. Ha ilyen világos kárpitú Insigniám lenne és tudom, hogy hóláncot fogok bedobni akkor vennék csomagtértálcát. Opelhez (nem tudom, hogy konkréten Insigniához is) létezik ebből gyári, ami jól is néz ki, nem olyan gagyi mint a lengyel/cseh/kínai stb utángyártott. Amúgy mindig van nálam a csomagtartóba a padló alatti rekeszben egy nagy vastag orkánszerű anyagból lévő csomagtérkárpit védő arra az esetre ha váratlanul kell koszosabb cuccot vinnem. Azt szépen leterítem.

A latyakot pedig nagyjából lerázogatnám, nem csak úgy ahogy van, vágnám be a csupasz csomagtartóba. Ez csak egy kis odafigyelés, plusz fáradtság, ami hosszú távon szerintem kifizetődő.

Amúgy ha a fekete kárpitra vágod be, az is ugyan úgy retkes lesz, legfeljebb csak nem látod. De attól a kosz még ott van.

2019. dec. 27. 08:22
 19/27 anonim ***** válasza:
47%

"volvo v40"

Két éve ez volt nálam az egyik esélyes újonnan. 7 millióból ki is jött volna. De ugyan ennyiért más márkából jóval több extra, eggyel nagyobb motor, stb belefért. A V40 ennyiért nagyon kompromisszumos megoldás. Kicsit elengeded a konfigurátorban a fantáziádat és nagyon hamar 10-11 milliónál tart az ár. Ami egy ilyen viszonylag kisautóért nem kevés.

2019. dec. 27. 08:25
 20/27 anonim ***** válasza:
47%

Kicsi gyerekkel olcsóbb autót kellene venni, mivel a kisgyerek nemfog tudni vigyázni az autóra, a lábával mindent összerúg és összeken, a szövetből sosem fog kijönni, a bőrt szétrúgja, egy vagyon a javíttatása...

Szerencsémre pont ilyen kocsit vettem, mélyen áron alul :D

A kicsi gyerekek jól lelakták a belső terét az amúgy pöpec autónak.

Ha erre te is nyitott vagy, akkor vegyél nyugodtan a 7 millából újonnan egy audi A4-est,

Ha nem vagy rá nyitott, és jó használati értékű autót keresel, ami olcsón fenntartható, akkor a suzukikat érdemes megnézni, vitara, swift, dacia duster, honda, toyota.

1,5 millió környékén nagyon megbízható, újgenerációs swifteket lehet kapni, ár értékben ezek toppon vannak, az előző generációsokkal együtt jó áron lehet kapni egy jól kiszolgáló autót

2019. dec. 27. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!