Magára a motorra káros hatással van az E10-es benzin?
#10 Például nekem. Totál berohadt és szinte vízzé vált a benzin a frissen felújított motorom tankjában. A benzincsap zárva volt és úgy szétfosta a gumit benne hogy a trutyis cucc be tudott jutni a karburatorba. A karbi réz alkatrészeit lyukacsosra marta, a tűszelep is beállt és a cucc a forgattyúsházba is bejutott a szívócsonkon keresztül ahol szétmarta a csapágyakat de még a főtengelycsapot is. Szóval az egész blokk kuka, a tank pedig hiába rozsdamaróztam tiszta lyukacsos lett belül. Tehát ez is.
Akkor még nincs vége. Az állítólag alkalmas APQ motorkódos Seatommal E85 - tel jártam körülbelül 20 százalékos formában és hidegen érezhetően mindig nehezen indult és ciripelt a motor. Majd kiderült hogy a szelepeket károsította és az olajba is idővel beoldódott vizes etanol kinyírta a hidrotőkéjeimet (mind a 8-at) állandóan. Már rutinom van benne mert három évente cserélni kellett az etanolos szartól. És érdekes módon pontosan a tömítéseimet nem károsította amiről beszélnek.
Egy gyönyörű kitalációt olvashattunk fentebb.
Nem bántja az alkohol a rezet, ez ténykérdés. Vicces, hogy szétmarja az acélból készült csapágyakat, és a főtengelycsapot. Aki csak egy kicsit is konyít a műszaki dolgokhoz, egyből átlátja, hogy ez egy ordas nagy kamu.
A Seatban az olajba nem tud beleoldódni, legfeljebb annyira, mint a benzin tudott, és ott is csak acél és alu alkatrészek vannak, tehát semminek sem tud ártani.
Azt írja ez a vetítőgép, hogy három évente cserélni kellett a hudrotőkéket, amit tönkretett az E85. Szóval nem attól ment tönkre, hogy a lexarabb bárdiunixlángos vackot rakta bele... amúgy meg összesen alig több mint három évig volt E85, biztos hihető a három évente történt csere.
Kitalátor, ezt a mesét kicsit még locsolgassad, mert több ponton sántít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!