Mi baj lehet abból ha vezetni fogok egy kocsit felügyelet nélkül, de még életemben nem vezettem?
Öregem, a vezetés csak könnyűnek tűnik!:D
Ha még életedben nem vezettél és senki se magyarázta el neked a váltót, azt se tudod, mi fán terem a kuplung kezelése. És hacsak nem automata sebváltós a kocsi, tutira széttöröd, jobb esetben ki se tudsz állni a kocsival, hiszen a hátramenetről is fogalmad sincs. Ha meg a garázs ráadásul lejtős, és felfele kell menni lassú tempóval a kocsival (mert ugye szűk a garázs), akkor kb le vagy lőve, mert azt még a friss jogsisok is nehezen tudják megcsinálni első alkalommal - és ők legalább tudják kezelni a kocsit! Rutin pályán a lejtős gyakorlat az egyik legutáltabb - és joggal, pedig ott ráadásul könnyebb, mivel előremenetben kell felmenni a mini rámpán. Jah és ha kiskorú vagy, frankón a szüleidet fogják felelősségre vonni. Légy felelősségteljes! Ezek a mai gyerekek!:D
Jól írja előttem szóló. Igaz nekem nincs jogsim de testvéremnek van 1.5 éve kb de még mindíg van amit csak kissebb hibákkal tud végrehajtani.
Apámnak 82 óta van jogsija na az úgy vágja a dolgokat h az nemigaz. Olyan "trükköket" csinál :D
Ne foglalkozz az előttem szólókkal. Vezetni mindenki tud, és váltani is nagyon könnyű. annyit kell megjegyezned, hogy váltáskor kis fékezés, közben lenyomod teljesen a gázt, megfogod a váltót, határozott mozdulattal betolod a kívánt fokozatba, majd mikor bentvan, benyomod a kupplungot.
pedálok balról jobbra: kuplung, fék gáz
nyugodtan kocsikázz egy kicsit, gyakorold a ki-beállást. csak forgalmas útra ki ne gurulj, mert abból tényleg lehet baj. emberek közelébe ne menj. a legjobb egy üres zsákutca vagy földút.
;)
Na igen, nagy hülyeséget mondott. Ezt még én is tudom :)
Amúgy hogy kell csúsztatni a kuplungot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!