Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol lesznek a mai autók 20 év...

Hol lesznek a mai autók 20 év múlva?

Figyelt kérdés
Ti mit gondoltok erről? Laikus vagyok a témában, de úgy gondolom, ha karban van tartva az autó, akkor a maiak is sokáig elmehetnek. Persze más kérdés, hogy megéri-e, de ez szerintem régen is így volt. Talán az, hogy manapság a legolcsóbb autók is már turbósok, több a hibalehetőség, talán. 10 évente cserélem az autóimat, az előző egy 2009-es Tsi motoros Octavia volt, nem volt komoly gond vele soha, igaz egy évben többször is elvittem átnézetni.
2019. dec. 24. 18:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az 5-ös válaszoló még az éjszakánál is sötétebb. ;) A többieknek köszönöm a válaszokat!
2019. dec. 24. 22:11
 12/16 anonim ***** válasza:
79%
Ott ahol a mostani 20 éves autók. Nagyon sok akkor is futni fog, egy részük a bontókban lesz, és egy részük már be lesz zúzva.
2019. dec. 24. 23:20
 13/16 anonim ***** válasza:

A legnagyobb probléma forrás a kis blokk turbóval, én amíg tudom kerülöm ezeket, egy 9 éves Civicem van, vigyázok rá ahogy tudok hogy minél tovább autó legyen, nem egy Porsche, de van annyi ereje hogy 1 év után is várom hogy vezethessem.

Ajánlás alapján vettem a Hondát, és nagyon megszerettem.

Sajnos az újabb modellek is is már turbósak, és egy 1.5ös blokkot 180 lóerővel szét lehet verni, ha "igazán" használja az ember, és nem családapa tempóval járkál vele.

A családunkban volt bedöglött motoros 2008as Tfsi Seat, annyi lett volna a javíttatás, hogy nem érte meg a bizonytalanságot, túladtak rajta és vettek egy masszív kis Toyotát.

2019. dec. 25. 00:01
 14/16 anonim ***** válasza:
57%

13as

A TSI Seatnak se az volt a baja, hogy túl sok a lóerő. Attól nem fog kevesebbet tartani a motor. Ott konstrukciós hibák voltak, amiket 2012 után amúgy kijavítottak már.

2019. dec. 25. 12:46
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

A maiak 20 év múlva? ott lesznek mindenhol, a tescoban pl amikor valaki leveszi a polcról a tejfölöspoharat, vagy amikor a gyereknek játékot veszel,ott lesznek a mai autók mind újrafröccsöntve ezekben..

Fogyasztói társadalom van durván, 3-5 évre készülnek ezek a mai kacatok, nem lehet, és nem is érdemes életbentartani 20 évig ezeket úgy, mint a 30 évvel ezelőtti gépeket..

Egy világban ahol nem csak a szelepfedél, de a szívósor is bakelitből van, totálisan kiminimalizált méretezésű belső alkatrészek a motorban hogy a garanciaidőt végigfussa meg még egy napot, zéró tartalékkal, nem lesznek 20 évig életben a gépek.

2019. dec. 25. 13:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Én nem bízok a mai autókban, nagy baromságnak tartom a downsizing-ot, meg hogy minél kisebb motorból minél több lóerőt hozzanak ki. Szerencsére a Toyotának még vannak normális méretű, 1.8-as, 2.5-ös Atkinson-ciklusú szívóbenzines motorjai, ami nincs benne, az nem is tud elromlani. Van ismerősi körben RAV4 hybrid, 70 ezer km után természetesen semmi baja nincs, SX4 S-Cross-ban meg 60 ezer km után komplett motorcsere kellett. Úgyhogy én megpróbálom a lehető legtovább életben tartani a Corollámat, olyan jó kocsikat már sose fognak csinálni, mint a 2000-es évek elején.
2019. dec. 25. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!