Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Járt már valaki úgy hogy...

Járt már valaki úgy hogy használt autót vett és nem volt komolyabb baja évekig? Ha igen milyen típus volt?

Figyelt kérdés
2019. dec. 19. 21:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Opel astra g
2019. dec. 20. 08:01
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Öt kocsim volt eddig,mindegyik bmw mindegyik jó volt,de a mostani egy pénznyelő...

Bővebben:

Első kocsim 2003 év végén:Bmw e28 524td 350 ezer forintért,csak a rozsdára kellett költeni meg apróságok,óracsoportot kellett cserélni,meg ajtózárat,meg kipufogót, meg ilyenek 2009-ben lett hengerfejes akkor adtam el fájó szívvel,sajnos nem érte volna meg megcsináltatni az autó akkor értéke miatt,130 ezer kilométert tettem bele amúgy...

Ezután e36 316i sedan 1991 m40 motorral,szintén nem volt semmi baja soha egyszer kezdte el a vizet forralni,hűtő csere volt és ment tovább 2013-ban adtam el,mert bővült a család és kellett egy kombi.

A következő egy e46 318i touring m43 b18 motorral egyedül generátort kellett cserélni amúgy ment mindig

Ezután egy kicsit nagyobbra vágytam 2017-ben e39 523i automata lett a következő kocsim,ezen ablaktörlő motort kellett cserélni,generátort,lámpákat,mert mattok voltak és körülbelül ennyi...

Na és most jön a lényeg egy bmw e60 525d három hónapja van nálam eddig volt egy laza 357 ezer forintos váltó felújításom,a futóműhöz is nyúlni kellett ez még 300 ezer,meg van egy olyan jelenség,hogy néha kigyullad a motorcsekk lámpa (check engine) és néha nem,a vicc az,hogy nem tudják kideríteni miért van ez a jelenség,én meg félek használni,mert félek,hogy otthagy valahol az út szélén...

Szerintem a kor előrehaladtával egyre rosszabbak ezek a kocsik,szerintem vegyél egy bármilyen régi,de jó állapotú kocsit és legyél vele boldog,én is azt fogom szerintem hamarosan...

2019. dec. 20. 08:13
 13/25 anonim ***** válasza:
83%
Skoda Favoritjaim jó sokáig húzták hiba nélkül XD
2019. dec. 20. 09:59
 14/25 Barnabas333 ***** válasza:
79%

Hát rozsda baja volt a Mazdáimnak, de más nem. Sok ismerős Kia ceedet vett vagy Hyundai i30-at és jók voltak.

De ez gazda,nepper függő is bármelyik kocsival át tudnak verni és kifoghatsz egy rosszat ha nem vigyáztak rá legyen akár milyen megbízható a típusa .

Ezért vettem tavaly új autót szalonból.

De érdemes olvasgatnod Totalcar népítéletet.

2019. dec. 20. 13:12
 15/25 anonim ***** válasza:
74%
BMW e46, évekig nem kellett csak pár kopót cserélni.
2019. dec. 20. 13:24
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindegyikkel volt valami krampusz, általában nem sokkal vétel után. Az egyik tesóm viszont Fábia I.-et vett, a Skoda motorost. 8 évig-16 éves koráig - nem is volt komoly baja.

A másik tesóm egyes Swiftje is megvan már 18 éves, semmi komoly.

Nekem az első egy 1.2-es Fábia. Két hét után cseréltek hengerfejet rajta, szerencsére garanciában.

A második GAstra. Vétel után garanciában motorfelújítás... Mondjuk az óta semmi baja.

Nagyon meg kell nézni a mai használtautókat vásárlás előtt, és még így is könnyen mellényúlhat az ember.

2019. dec. 20. 17:10
 17/25 anonim válasza:
71%
Ha "gazdája" vagy és nem csak használod akkor egy facelift utáni C Vectra 1,9cdti-vel nekivághatsz a Mars expedíciónak is. Aránylag olcsó mivel németek között kisebb a presztizse mint az agyonsztárolt 3nagynak, viszont megbízhatóságban leveri mindegyiket mint Erdei Zsolti a büdösszart. Vásárlás előtt annyit nézz meg, hogy a magasnyomású és a szelepfedél körül ne legyen olajsár! 200e km-es példányok a legideálisabbak ugyanis abban már tuti cserélve volt a kettőstömegű. Hatalmas előrelépés a B sorozathoz képest az Opeltől anyagfelhasználás, motor és kinézet terén. Olcsó hozzá az alkatrész, mindent megkapsz facebook csoportokban hozzá. Ha rám hallgatsz szakemberrel leveteted az első lökhárító alatti koptatót a konzollal együtt mert itthon tuti legyalázza egy fekvőrendőr, vagy padka. Szerencsétlen esetben leszakadhat az egész lökös radarostól, ködlámpástól... Az viszont nem olcsó.
2019. dec. 21. 09:39
 18/25 anonim ***** válasza:
79%
Kia Ceed benzines (2007) 5 évesen vettük 11 éves volt amikor eladtuk. Semmi baj nem volt vele 10 éves koráig. Évi 100000 km felett tettünk bele, tehát nem kíméltük. Jó kis kocsi volt.
2019. dec. 21. 10:27
 19/25 anonim válasza:
100%

1999 es Chrysler Voyagwrem van, 7éve van meg. 120000km el vettem moat 246000van benne. Eddig olajcseréken és néhány kopó alkatrészen kívül semmi gond. Pedig nem éppen kiméletes üzemben van. Tréler huzogatás,sok rövid út hidegen. Olajcsere 8000km váltó olaj 20000km enként cserélve.

Azonkívül első fékbetétek évente. Egyszer egy féktárcsa pár elől. 170000 nél gátlók. De cserben még nem hagyott. A váltó a mumusa a voyagernek, de azzal még eddig gond nem volt. Mindenesetre egy váltófelújítás ára félretéve.

2019. dec. 21. 19:24
 20/25 Balázs03 válasza:
28%
2006 os Mazda 6.
2019. dec. 22. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!