Autót vásároltam törzskönyv nélkül. Hogyan tovabb?
Egy idos holgytol vasaroltam autot torzskonyv nelkul 12-en. 13-an megkotottem ra a biztositast, majd ugye kiderult, hogy torzskonyv nelkul nem tudom atiratni. 18-an lejelentette a tulaj az okmanyirodaban, hogy nincs meg a torzskonyv, innentol szamitva allitolag kb ket het ugye, mire megjelenik a magyar kozlonyben. Az atirasra ugyebar 14 nap van, ee ebbol emiatt mindenkep ki fogok csuszni sajnos. Esetleg valamilyen igazolassal lehet e potolni a torzskonyvet? Vagy pl ha mutatok vmilyen igazolast arrol, hogy a torzskonyv elvesztese mar le lett jelentve stb, nem lehet atiratni veletlenul? Ilyenkor is birsagra szamithatok, ha rajtam kivul allo okbol nem tudom atiratni? Kerlek segitsetek,folyamatosan a megoldast keresem. Mivel a biztositast mar 13-en megkotottem, ezert az adas-vetelit sem tudom utolag mas datumra modositani a tulajjal.
Koszi elore is!
Egy ketsegbeesett elso autotulajdonos.
Komolyan nem értem hogy lehet így autot venni,hogy nincs meg a törzskönyv......még a számát is ra kell irni az adasvetelire stb stb........
Egyebkent ilyen esetben nem vágnak meg ha kicsuszol a 15napos atirasbol.igazolas sem kell,latszik minden a rendszerben
Ballagj be a kormányablakhoz, és ott kérdezd meg az ügyintézőt. minden papírt vigyél.
A törzskönyv pont olyan nélkülözhetetlen kellék, mint a szélvédőre ragasztott rendszámos matrica.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!