Fiat Seicento nincs fűtés?
A fűtőmotor működésnek semmi köze a termosztáthoz.
De lehet levegős is.
Azért volt az első tipp a termosztát, mert gondoltam hogy nyitott állapotban maradt, és soha nem zár vissza, így nem is tud felmelegedni kellően a motor/hűtővíz.
Az egész rendszerben két helyen van légtelenítő. A rendszer feltöltését követően járó motornál megnyitottam ezt a két légtelenítőt, bent a fűtést maxra tekertem, ventilátor nélkül, majd vártam addig amíg a két légtelenítő nyíláson már csak tisztán víz szivárgott. Tudtommal ezt így szokták.. De ha levegős lenne a rendszer, akkor nem pont az ellenkezőjét csinálná, azaz főzné a vizet?
"A fűtést a maximumra tekertem."
Ez azt is jelentheti, hogy a fűtőmotor a legmagasabb fokozaton megy, de azt is jelentheti, hogy a "meleg" irányba eltekerted a gombot.
Viszont egyik sem szavatolja azt, hogy valóban ki is van nyitva a fűtéscsap.
Amennyiben zárva marad, sem fűteni, sem légteleníteni nem tudsz.
Nézd meg, lehet, hogy a fűtéscsapnál vagy az azt működtető bowdennál van a hiba.
Nem törvényszerű, hogy ha nincs fűtés -mert pl. a fűtéscsap nem nyitott ki- akkor fel kell forrni a hűtőfolyadéknak. Bár ugyan az a rendszer, de egy részét kiiktathatod. Pl. nyáron is zárva a fűtéscsap, és még sincs belőle probléma. (pedig kánikulában a hőmérséklet alapból, vagy 30°C-al több)
Ugye? ;)
Nem azt mondom, hogy ott "kell" a hibát keresni, hanem azt, hogy ez is lehet a fűtés hiányának az oka.
A kettő nem ugyan az. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!