Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezek közül melyik kocsit...

Ezek közül melyik kocsit érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

Hamarosan meglesz a jogsim. Szeretnék egy autót is venni használtat. Bár az az igazság hogy olyan helyen lakok, hogy legtöbbször mindenhová gyalogolok. Ha fővárosba kell felmenni meg sokkal jobban megéri vonattal, bent pedig tömegközlekedéssel.

3 Kocsi van ami tetszik, mindegyiknek van előnye hátránya. Ezeket szeretném hallani hogy a lehető legjobban döntsek. Egy amolyan hobby, hétvégi autó lenne hogy esetleg tudjak menni fontosabb helyekre (munkába nem ezzel járnék, oda begyalogolok).

A három kocsi a Nissan 350z, a Mazda RX-8 és a Toyota Celica (utolsó generációs típusa/nem körlámpás).

Első kettő baromira tetszik, viszont a 350z normális állapotban 7000 eurótól kezdődik, az RX-8-ban pedig az nem tetszik hogy a Wankel motor pár év alatt elkopik + rengeteget eszik. (Ezt nem értem hogy ezt a motort akkor mindig cserélni kell? Ha igen mennyibe cserélik? Milliós tétel, vagy "csak" pár százezres?) A Celica lenne az aranyközépút, egész jól néz ki, és 1 millió környékén megvan.

Melyikben lenne érdemes gondolkodni? Valakinek volt esetleg ilyen típusú kocsija?

2019. dec. 16. 15:52
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Ha a Celica kielégíti az igényeid, akkor azt. A másik kettő kicsit más kategória.
2019. dec. 16. 15:58
 2/10 D. Brasco ***** válasza:
78%
Friss jogsival első autónak így elgaygizni valamit hogy 350Z meg RX8.......szerintem vegyél inkább rögtön egy ferrarit....
2019. dec. 16. 16:01
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Ha, nem használod akkor egyiket sem érdemes megvenni
2019. dec. 16. 16:13
 4/10 anonim ***** válasza:
25%
Fokozatossag , előbb 1,3 - 1,5 motorosat .mAztan jöhetn3k 1,8 tól feljebb . Olvass Totalcar n3pítéletet ....
2019. dec. 16. 16:14
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Ezek közül Celica, a másik kettőre a gatyád is rá fog menni.

Ha mindenképp japán hátsókerekest akarsz, akkor esetleg MX-5 vagy IS.

2019. dec. 16. 16:52
 6/10 A kérdező kommentje:
MX-5 is szóba került, az se rossz, csak abból is ami tetszik az új szériák azok meg 2 misi fölött. :/
2019. dec. 16. 17:11
 7/10 Beviz Elek ***** válasza:
77%

Mint az utolsó is írja, inkább MX5/IS.

A Toyota bármennyire is a legmegbízhatóbb, legjobb gyàrtó az utóbbi 20 évben rendszeresen előbukkannak motorok amiknél jellemző a túlzott olajfogyasztás. Golyóállók, de gyűrűleragadás/dugón lévő olajvisszavezető lyuk miatt benne lehet a pakliban egy motorfelújítás.

A Celicaban lévő 1.8-as motor speciel pont érintett a témában, 2005 után elvileg màr nincs ezzel gond.

Ennek azért nézz utána mielőtt megveszed.

RX8- ez nem elsőautó kategória. Ez nem napi használatos autó kategória. Ez az a kategória amikor sok pénz a zsebben, van 1 napi használatos autó, van egy garázs, a garázsban pedig hétvégi autóként áll az RX8.

350z- tényleg ekkora motorral kell első autó?

Mx5- nem ismerem, de látni a nagy rajongàst körülötte, első autónak bevállalható

IS200- golyóálló Toyota. A motort nem érinti a feljebb leírt probléma. Az összes költséged az autóillatosító és a tankolás.

2019. dec. 16. 17:47
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
Én is inkább az mx-5-öt ajánlom, azzal járnál a legjobban. És ami nagyon jó az mx-5-ben (azon kívül, hogy minden), hogy mindegyik generációja ugyanolyan szórakoztató. Úgyhogy nyugodtan vehetsz akár egy első generációsat is, azzal is nagyon fogod imádni a vezetést. Egyedül a második generációnak van kis problémája a rozsdával, de az orvosolható. Szerintem keress egy 3. generációsat, ami köbö jó állapotban van, aztán uccu neki.
2019. dec. 16. 18:34
 9/10 anonim ***** válasza:

4. válaszoló, a Mazda RX8-ban szigorúan véve bizony egy 1,3-mas motor van :D

Kérdező:

Az RX8 jó autó, ha sok a pénzed. De tényleg sok. Merthogy nem csak megvenni kell (nem olyan drága), de fenn is kell tartani. Ferrari F430 szintű benzinfogyasztás (engem kicsit zavarna :D ), ha ez nem lenne elég, akkor jó, ha tudod, hogy nagyon eszi az olajat, hajlamos rozsdásodásra, ha nem jól használod, beköpi a gyertyát, bezabálhat, és igen, erre még jön a motorfelújítás 80 000-120 000km-enként kb 1 200 000-ért. És nehéz eladni, mert mindenki tart tőle - okkal. Kell az neked? Nagyon tetszik nekem is ez az autó, de nem mennék bele, nem szeretnék anyagi öngyilkosságot elkövetni :D Szóval ezt ne.

350Z:

Bazinagy motor, ami erős, és az autó hátul kapar. Nem olyan nehéz benne meghalni, főleg, ha első autónak veszed. A nagy fogyasztás rá is jellemző, továbbá nagyjából minden drágább lesz bele, mint egy átlagos autóban. És két személyes, ami szintén egy negatívum. Szóval ezt sem ajánlom.

A Celica okés. Amint már előttem említették, a régebbi típusokra jellemző az olajfogyasztás. Benzinből meg olyan 8-10 literrel számolj 100km-en. A három közül én ezt venném, talán mert ezt bírná el a pénztárcám. És szép is, továbbá a hangja is jó.

Szórakozós autónak viszont egy Mazda MX5-öt vennék, 1.8-as motorral, második generációsat (merthogy ez a legolcsóbb), vagy 3-madikat, ha tényleg belefér. Megbízható, igazi élményautó, aminek a fenntartása is viszonylag baráti.

2019. dec. 17. 14:44
 10/10 veterán vas ***** válasza:

Szerintem pihentesd a kérdést.

A jogosítvány megszerzése és néhány autókereskedő meglátogatása után úgy is változni fog a véleményed.

Ha számodra az egymilliós Celica tűnik járhatónak, az viszont annyit jelent, hogy a Nissan 350-es -financiális okokból- felejtős.

Az RX-8-as Wankel "pár százezres" motorcseréjét, gondolom a humor kategóriába akartad írni. ;)

2019. dec. 17. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!