Kezdő motornak mit érdemes venni?
Első körben el kell döntened hogy olyan kell ami tetszik vagy elsőnek veszel olyat ami funkcióban,minőségben talán jobb cserébe nem tetszik annyira.
Ha találsz 800-ért injektoros Banditot akkor hajrá, ha nem akkor karbisat ne vegyél.
Ha Bandit és túrázni akarsz és érzésed szerint nem vagy hülye, akkor nyugodtan vehetsz 1250-eset is. Nem sokkal nehezebb, mint a 600-as, cserébe több a tartalék benne, főleg ha két emberrel mész.
Egyik ismerősömnek Honda VFR800-van, túrázásra használja, évente belerak 15-16 000km-t. Igaz az övén van egy pár centis kormánymagasító.
Ha találsz akkor még egy Honda Varadero is beleférhet.
A sport túrák nekem kimaradtak teljesen,azokat passzolom.
23 évig Simsonnal jártam később levizsgáztam A kategóriára és vettem egy Yamaha FZ6-ot amit 6 éve hajtok.
Soha nem volt balesetem,de az elején tudni kell hol a határ.
Én 50-es Komarral kezdtem, utána 125-ös MZ, utána 400-as majd 650-es robogók, és most 1400-as Kawa.
Nekem végig kellett járnom a szamárlétrát, de minden motor mást kér és mást tanít neked. Így visszatekintve nem volt mindenhol indokolt a lassú lépegetés a típusok között, de a leg hasznosabbnak az 50 - 125 lépést tartom (az a gép már ki tudta emelni az elsőt, ha hirtelen kuplungoltál nagyobb fordulaton, nem volt mindegy, hogy mit csinálsz).
Én ezért a mostani 400-as nakedeket ajánlanám, ahol megtanulod, hogy hogyan tartsd féken a lóerőket.
Safe ride!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!