Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudnak kamionok ekkora...

Hogy tudnak kamionok ekkora futásteljesítményeket elérni?

Figyelt kérdés
Mitől tartósabbak, mint egy személyautó annak ellenére is, hogy hatalmas terhelést kapnak?
2019. dec. 15. 09:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jól leírták a lényeget...

Nagyobb motor, erősebb anyagokból, dízel, keveset pörög, nem mennek vele gyorsan.

Nekem is a 30 éves mercimben 1.4 millió km van és pöcc-röff indul, 2500ccm mellett van 5,5literes fogyasztás...

Nem is pörög sokat, nem is megyek vele többet 110-nél de inkább 100-at megyek autópályán ahol alig pörög.

Lusta is szóval széttaposni sem tudod neki :D

Ennyin múlik egy tartós motor: erősebb anyagokból legyen, lusta legyen és alig pörögjön.

Csak ugye manapság KELL hogy jól gyorsuljon egy autó mert elengedhetetlen feltétele hogy ne 30 másodperc alatt érj az egyik piros lámpától a másik piros lámpáig hanem 10 másodperc alatt :D

2019. dec. 15. 11:36
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Alapból így vannak tervezve, de a kulcs az, hogy egy kamion literteljesítménye dimenziókkal kissebb, mint a személyautóké. Itt 13 literes motorból hoznak ki 400 lóerőt, vagyis 30 ló/liter (!). Nem pedig 70-80, vagy akár 100+ ló/liter, mint a személyautóknál.
2019. dec. 15. 11:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Na igen, a literteljesítményt kifelejtettem :)

Nekem is 37,6 ló / liter. Így jön ki a 94 lóerő 5 darab 500-as hengerrel ami mai szemmel nagyon gyenge teljesítmény de cserébe nagyon tartós.

2019. dec. 15. 11:50
 14/15 anonim ***** válasza:
dugattyún is 7 gyűrű van kicsit forognak és jó az olajozásuk
2019. dec. 15. 11:55
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt számoljátok inkább hogy 1 liter elvisz több mint 1 tonnát 100 km-re.

Melyik személykocsi motorja tudja ezt?

2019. dec. 15. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!