Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora súlyt bír el egy...

Mekkora súlyt bír el egy személyautó, suv teteje, rátehető bármelyikre egy tetősátor?

Figyelt kérdés
Olyan érveket halok, nem mert csak 70-10 kilót bír. Mások szerint ez hülyeség, az csak némelyik csomagtartó keresztrúdra vonatkozik, az autónak lényegében a saját súlyát is el kell bírja, pl. ha felborul.

2019. dec. 13. 22:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
70 kg korul. Es ja, elbirja a sajat sulyat is, csak nem karosodas nelkul ;)
2019. dec. 13. 22:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A tető sátornak van több alá támasztási pontja.

Igen, 70 kg a teherbírása.

2019. dec. 14. 06:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Maga a tetőlemez 5 kilós teher alatt behorpad. A tetőcsomagtartókra szoktak megadni 35 kilós teherbírást darabonként. A tetőkeret elbírja az autó súlyát, nem esik össze, de közben sérül is, deformálódik, szóval nem rakhatsz rá 8 keresztrudat, hogy megsokszorozd a 35 kilós terhelhetőséget.
2019. dec. 14. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Figyu segítek letesztelni. Én kb 70kg vagyok. Szívesen ráállok a a suv-od tetejére, ha kéred még lépegetek is egyet-kettőt. Természetesen mezítláb, mert rendszerető gyerek vagyok. ;)

Szerintem nem fogsz megszakadni a röhögéstől....

2019. dec. 14. 15:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon vicces! A lépegetés nem egyenlő egy tetősátor súlyeloszlásával.

Ha nem bírnak a tetőcsomagtartók nagyon súlyt, akkor miként lehetséges, hogy mégis használnak ilyeneket?

[link]

[link]

[link]

2019. dec. 14. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Lett erre valami rendes válasz, Kérdező? 🤔

Megtudtal valamit?

júl. 13. 16:52
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 Üdv! Jó régi kérdés, de azóta sem kaptam erre egyértelmű választ. Még a Totalcar oldal sem adott választ a kérdésre.

Mi magunk nem próbáltuk ki méretes SUV 4x4 autónkon. Nem mertük, féltünk az esetleges hatósági következményektől, ill. az autót sem akartuk tönkre tenni. Az is felmerült bennünk, talán ahány ország, annyi féleképp reagálnának a hatóságok egy ilyen holmira.

(𝘏𝘢𝘭𝘬𝘢𝘯 𝘫𝘦𝘨𝘺𝘦𝘻𝘯𝘦́𝘮 𝘮𝘦𝘨: 𝘈 𝘯𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘴𝘻𝘢́𝘮𝘵𝘢𝘭𝘢𝘯 𝘷𝘪𝘥𝘦𝘰́𝘵 𝘭𝘢́𝘵𝘵𝘶𝘯𝘬 𝘮𝘢́𝘳, 𝘮𝘦𝘬𝘬𝘰𝘳𝘢 𝘵𝘦𝘳𝘩𝘦𝘬𝘦𝘵 𝘱𝘢𝘬𝘰𝘭𝘯𝘢𝘬 𝘦𝘨𝘺𝘦𝘴𝘦𝘬 𝘢𝘻 𝘢𝘶𝘵𝘰́𝘬 𝘵𝘦𝘵𝘦𝘫𝘦́𝘳𝘦, 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘻𝘦 𝘴𝘻𝘢𝘣𝘢́𝘭𝘺𝘵𝘢𝘭𝘢𝘯𝘶𝘭, 𝘪𝘭𝘭𝘦𝘵𝘷𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰́𝘱𝘢𝘪 𝘴𝘻𝘦𝘮𝘮𝘦𝘭 𝘧𝘶𝘳𝘤𝘴𝘢 𝘮𝘦𝘨𝘰𝘭𝘥𝘢́𝘴𝘰𝘬𝘬𝘢𝘭, 𝘢𝘻 𝘢𝘶𝘵𝘰́𝘬 𝘷𝘪𝘴𝘻𝘰𝘯𝘵 𝘬𝘦́𝘱𝘦𝘴𝘦𝘬 𝘦𝘭𝘣𝘪́𝘳𝘯𝘪 𝘦𝘻𝘦𝘬𝘦𝘵.)

júl. 14. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!