Lesz valami baja a kocsinak, ha városban 5.-be kapcsolok fel?
Sok értelmetlen válasz van itt!
Az igazság az, hogy teljesen üzemanyag, és autófüggő a dolog.
sokat számít a váltókiosztás, hogy mennyire rövid az 5 dik fokozat.
Dieselt szinte lehetetlen városban 5dikben használni 50km/h nál.
Benzinesnél pedig szintén autó, köbcenti, fordulatszámfüggő, hogy érdemes -e 5dikbe felkapcsolni 50-nél. Ha nem rángat, nem brummog a motor, és enyhe gázadásra képes gyorsítani akkor bátran lehet
én nme értem ezt a spórolást, balesetveszélyes is, meg ez télleg skótoskodás, 1,4 HDI-nk van, városban 40tól teszem 3-ba, de kint meg 60fölött teszem 3ba, és 90től 4.be, 5öst alig használom, csak ha tartósan megyek 100körül, egyébként 130nál kellene 5be tenni
nem pörgetem többet 4200-4300nál soha, váltani 20ból 19x 4000nél váltok, 1.be sajnos ki kell húzatni mindig, mert olyanok az áttételek:S
amikor apám bekapcsolja a klimát agyhugykövet kapok-.-"""
ő a spórolós, és klimázik, kocsi meg nem megy, és fogyaszt is
elfelejtettem irni, hogy 5-6,5között eszi a gázolajat 100km-en(pár éve a rekord 3,5-4volt), akkor meg már nehogy tötyögjünk
akiknek meg 10fölött fogyaszt, azokat azért nem értem meg, hogy miért oylan kocsit tartanak, amivel takarékoskodni kell: nincs kihasználva, inkább kell gyüjteni még 100ezret ha használt, és venni egy kedvezőbbet, vagy kisebb litereset, 1,4benzines régebben nekünk 8körül evett, soha nem kellene benzines autó nekem, a fordulattól növekszik a legjobban a fogyasztás, nem a sebességtől(mint ahogyan a kreszben tanitják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!