Lesz valami baja a kocsinak, ha városban 5.-be kapcsolok fel?
igen a párom pl szinte már hisztibe tör ki ha 50-nél nem 5-ben vagyok. semmi baja nem lesz. tényleg spórolsz. 40-negyedik, 50-5dik.
párom mellett hamar rászoknál.
Ez mindig attól függ hogy milyen kocsi, milyen motorral, a benzinesek közül rengeteg van ami nem szereti az optimális fordulat alatti pörgetést. és többet árt a motornak mint amit esetleg spórolnál.
Mert van hogy teljesen érzéketlen a 1000-1500 fordulatszámkülönbségre. Nekünk az előző pl Samara volt 1300-as motorral, azt pl 50-60 előtt baromság volt felkapcsolni, mert csak elkormozta magát, meg csak erőlködött, de pl végig 3-ban tartva kis gázra is megindult. A mostani fabia 1.4 MPi meg olyan tetű hogy meg se szólal 2500-3000 alatt.
De pl a Dízeleket, főleg ami nem ezekből a bóvli 1.4, 1.5 HDI CDI p*csköszörűk közül való azzal nyugodtan kapcsolgathatsz 10-esével. Sőt baromság is állandóan basztatni a váltót,(mert akkor meg az megy gallyra) 2-ben kigyorsítasz 40-ig aztán beteszed 4.-be.
De érdekességképp, a 2 ütemű motorok többet zabálnak alacsonyon mert veszteséges lesz a keresztöblítés, azokat pl mindig jól ki kell húzatni, és akkor megmegy lendületből, motorral pl nem erőlködök alacsonyon, váltás előtt mindig kihúzatom, és így 2 ütemű létére sem izzad.
..Szerintem nagyon felesleges a városi forgalomban az 5. sebesség..Ezt általában hosszú,egyenes utakon(pl sztráda..)szokták(én is) használni,mert akkor,és ott tényleg jobb a fogyasztás..De gondolj bele reálisan,és futtasd végig magadban,h az 5.mekkora sebességgel is jár..Ugye,h nem is a városi forgalom miatt van ?;)
Hozzáteszem,h nekem diesel fogy-u autókám van,és nem is mai darab,mégis(és talán épp ezért..)figyelek,és vigyázok a sebességre,ezzel együtt a váltogatásra is,tehát csakis magamból indulok ki,amikor azt mondom,h szerintem árt,mert minek pörögjön(küzdjön) a motor 5.-ben,ha nincs is rá szükség,illetve lehetőség..(Plusz megjegyzés,h soha sem pörgetem 2000 fölé,egyik sebességben sem a motort,így tényleg jól fogyaszt-na jó,ha elkap a lendület,azért néha 2,5..de csitt:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!