Vettem egy Peugeot 307 2. 0 HDI-t 90 lóerős. Az autó nagyon fekete füstöt hagy maga után és szerintem az olajat is eszi rendesen, viszont erő van a motorban. Mi lehet a baja?
Ha hibás kocsit akarsz venni, miért nem viszel szerelőt?
Amúgy az exem kocsija csinált hasonlót 307-esen, az kb 2003-as lehetett 2009ben egy évvel sem a vásárlást követően motorcsere volt...nem emlékszem már mi volt a konkrét baja (azon kívül, hogy egy Partnert ment kifiizetni a kereskedésbe és azzal a fos 307tel jött haza, és nekem kellett azt a kényelmetlen fost vezetnem, amiben nem ért le rendesen a lábam és nekem vettük a kocsit munkába járáshoz)
Ha nagyon ragaszkodsz valamiért pont ehhez, akkor nézesd meg az adagolást, mert úl sok üzemanyagot kap. A feke füst ezt jelzi, ezért megy viszonylag jól.Eladás előtt én is állitottam a merci adagolóján...ment mint állat, de füstölt is rendesen.
Szóval sokat kap, és a motor már nagyon kopott. Egy felújítás után tiszta új lesz, vagy bontóban vegyél egy motort.
Az olajat eheti a gyűrük leragadása, törése miatt is, vagy a szelepszár szimmering miatt is.
A füstölésnek is lehet több oka is.
Vagy sokat kap, vagy a lavegőszűrő elvan dugulva.
De lehet akár az EGR szelep is tele rakodva.
Nem ártana kiolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!