Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen előitéletesek az...

Miért ilyen előitéletesek az emberek a Dacia-val szemben?

Figyelt kérdés

Most vettem egy Sandero Stepwayt és minden haverom fikázza, de közben ők meg inkább 15 éves bmwt meg audit vezetnek.

Nekem a legfontosabb a megbízhatóság és ezért vettem újat. Nyilván ha nem számitana a pénz akkor komolyabb autót vennék, de nem panaszkodom közlekedésre ez is bőven elég nekem.

2019. dec. 7. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

1. A Dacia a rendszerváltás előtt az egyik legmegbízhatatlanabb autómárka volt. Az elmúlt 15 év bizonyította, hogy ennek a Daciának már semmi köze ahhoz. A kocsik jók, de ha valaki mégis bizalmatlan lenne, a 3 év garancia (mely potom pénzért 5 évre kiterjeszthető) valószínűleg megnyugtatja.

2. Az embereknek mások a szmepontjai. Sokan inkább megveszik a 15 éves Audit, mert mégis csak az az autó. Nem ég a lámpája, és füstöl, mint a gyárkémény, mert javításra már nincs nincs pénz vagy igény, de mégis Audi.

2019. dec. 7. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Leírtad, mert közlekedésre elég. Akinek egy közlekedőedény kell, ami elvisz A-ból B-be, annak jó, aki valami többet akar, annak szóba sem jöhet gyakorlatilag.

Az újakról még nincs igazán sok, hosszú távú tapasztalat, de a puritánságuk már bőven elég a többségnek, hogy ne gondolkozzon benne

2019. dec. 7. 20:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele. Neked olyan kell és kész.
2019. dec. 7. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Jaaaaj. Semmi baj a daciával. A haverjaid meg üljenek be a 20 éves lelakott exprémium tyúkóljaikba és haladhatnak tovább. Gondolom mindegyik a tipikus 2ezerét tankolós és minden alkatrészt sokalló proli akinek szúrja a szemét hogy neked új autód van. Tudom nem olyan kényelmes mint egy béjemvé de nem is kell érte sokat fizetni és elvisz ahova kell. Nameg csak egy új autó.
2019. dec. 8. 00:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyrészt sokan eleve mindent utálnak ami román, másrészt a Dacia márka esetében a presztízs és a márkaimázs szavak értelmezhetetlenek. Nem vitatva, hogy sima közlekedési eszköznek a mai Daciák már kiválóak, de ezzel együtt nekem se kellene ingyen sem. Semmi szerethetőt nem látok benne. Akkor már inkább egy tinédzserkorú német tyúkól. De ha te csak annyit vársz tőle hogy A-ból B-be elvigyen, akkor használd egészséggel, elismerem hogy egyébként biztosan nem rossz autó. Csak nekem pl. egy picit a márkaarculat és a márka tradíciói is számítanak választáskor, ebben pedig a Dacia hogy is mondjam finoman, nem túl erős...
2019. dec. 8. 09:02
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Mivel szar.

Tapasztalatból mondom, Hollandiában dolgozom, egy reptéri parkolóban, kocsikat viszek hozok, átlagban 25-30 autót vezetek naponta, már két éve, így sok Dacia-t is, Sandero, Logan, Dustert Logdyt, komolyan mondom a legalja minden szempontból, komolyan mondom ha valaki adna ingyen egy Logant, azzal a feltétellel, hogy 5 évig használjam, tehát nem adhatom el, azt mondanám:"te szivatsz? Inkább veszek 1000 euróért egy szép állapotú 4 es Golfot és azzal járok"

Semmi stabilitás, kényelmetlen, menetdinamika 0, kanyarban mindig az az érzésem mintha fel akarna borúlni, biztonságérzet 0.

Ezért nem értem épeszű ember miért vesz ilyent!?

Egy Stepway is van kb 10e euró, ennyiért inkább vennék egy 20-30 ezerben lévő Kia Ceedet, Hyundai i30 at, Focust, vagy akár Opel Corsat is.

Tegyük fel veszek egy 1 éves Ceedet ugyan annyiért mint egy Stepwayt, használom 5 évet, azután pedig többet kapok érte mint a Sanderóért, és nem szenvedtem 5 évet egy Daciában

2019. dec. 12. 07:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Azért kiváncsi lennék, hogy egy reptéri prkolóban, hogyan és miért tesztelgeted a menetdinamikát és hasonlókat mások autóján.:)
2019. dec. 12. 08:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert a reptéri relativ kis parkolóból elviszem őket egy másik parkolóba, onnan meg hozok másikat
2019. dec. 13. 14:12
 9/9 anonim ***** válasza:

A francia-román duó sokakban ellenszenvet valt ki. Ahogy régen is, most is a roman hatarhoz közelebb kicsit nepszerűbb, de mindenhol tucat szam futkosnak az említett modellek.

A duster ma már egeszen jo formájú, de a többi szerintem ránezesre egy csúnya alul-formatervezett minibusz. Ráadasul egy 5 eves peldany belseje roszabb, mint kb barmely mas marka tizenéves példanyae!

Szóval valahol az új autok között meg mindig olcsó húsnak híg a leve. Hiaba volt ra nagycsalados kedvezmeny, az csak olcsóbbá tette, jobbá, műszakilag-esztétikailag jobbá nem.

2023. febr. 28. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!