Mitől robbanhatott le a vízcső? (többi lent)
Figyelt kérdés
Van egy Saab 9-3 2.0 turbos autóm (110kw) és kicsit siettem, jobban nyomtam neki. (Tálán egyszer vagy kétszer felpörgött a motor 4000-re. Mikor házhoz értem és akartam parkolni akkor kigyulladt a piros háromszög és az aksi jele, majd leállt az autó. Beindítottam és beparkoltam (kb. félpercig tartott a parkolás) majd amikor leakartam állítani egy hatalmas robbanás és gőzfelhő a motorháztető alól. Egyből leállítottam majd láttam, hogy nincs benne víz. Ami a hűtő radiátor felső részéből közvetlenül a motorba menő cső a motorhoz közelebbi bilincs előtt szétdurrant. Mitől lehetett ez?2019. nov. 30. 19:33
1/8 anonim válasza:
Nincs nagy gond,csak megfőzted a motort
2/8 A kérdező kommentje:
Ennyitől? Hőfokmérő is normálon állt. Az egyszer vagy kétszeres 4000 fordulat az kigyorsításnál volt amit utána el is váltottam majd normálisan haladtam 1500-as fordulaton.
2019. nov. 30. 20:32
3/8 anonim válasza:
Minek inditottad be, ha egyszer mindent jelzett?
Nyilván a gőz nyomástól durrant szét.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés, hogy mit csináltam és mit nem. Az volt a kérdés, hogy ez mi váltotta(válthatta) ki.
2019. nov. 30. 20:36
5/8 anonim válasza:
A sutaságod váltotta ki.
Az autó vészmódba tette magát,azaz leállt.Te pont leszartad.
Azt pedig ne add be hogy semmi fizikai jele nem volt a túlnyomásnak!
6/8 A kérdező kommentje:
Nem nyitottam fel a motorháztetejét a főúton ezért gurultam vele 10 métert kb. Majd durrant szét a csöve. Reggeli elindulásnál nem volt semmi rendellenes. Víz, olaj, szervóolaj, fékolaj volt benne. Mivel szeretem a kocsit ezért sűrűn nem volt meghajtva csak most és próbáltam mindig vigyázni rá. Nyilván én csesztem el valamit de nem is erről van szó. Inkább arról, hogy ez miért történt meg. (Ha jobban tetszik akkor én mit csesztem el?...)
2019. nov. 30. 20:55
7/8 anonim válasza:
Ha a hengerfejtömítés úgy ég ki, hogy ott vízfurat van a blokkban akkor az egyik henger nyomása feltudja úgy fújni a vízrendszert, hogy eldurranjon, pláne ha sikerült még gyújtania is és belerobbantott.
8/8 anonim válasza:
Az, hogy a tömítés mitőt ment ki... Nem ismerem a tipust de egy acél blokk alu hengerfejjel kényes a hidegen terhelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!