Utazhat-e a sofőrön kívül más a kamion fülkéjében?
Csak akkor utazhat ha erre a jármű üzembentartója engedélyt ad.
Veszélyes anyagot szállító járművön a vezetőn és a kísérőn kívül személyt szállítani tilos. A kísérőnek rendelkeznie kell a szükséges képzéssel és a személyi védőfelszerelésekkel.
A rendőr nem igazán szól érte, de ha történik valami út közben - pl egyszerű baleset kocsin kívül - és a fuvar teljesítését meg kell szakítanod az utas miatt akirpl a cég nem is tud akkor az okozni fog néhány kellemetlen percet.
valahol olvastam régen hogy a cégnek az utast is be kell jelenteni, vagy különben a rendőr vagy akármilyen szerv azt hihetné, hogy illegális rakodómunkás. Elég hülyeségnek hangzik, kitudja hogy igaz-e...
Én úgy tudom amúgy, hogy csak meg kell kérdezni a céget, hogy tudjanak róla, mert ha esetleg van egy baleset és tegyük fel kirepül az utas, a sofőr meg eszméletlen, és este van (ja kicsit szürreális, de azért van rá esély), akkor a mentősök meg tűzoltók nem is foglalkoznak az utassal mert nem tudják hogy van, de ha a cég szól hogy 2 ember utazott akkor őt is megkeresik. Volt is valami hasonló sztori egyszer a munkavédelmi oktatáson...
Ja és a biztosítását a sofőrnek vagy az utasnak magának kell intézni, azt a cég nem csinálja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!