Hy mindenki. H astra 1,7CDTi beleszakakadt a gyertya és csak hengerfej levételével tudjak kiszedni. Nekem azt mondta a szerelő nem csinátatna meg a helyembe mert 100-200 ezer Ft is lehet. Komolyan ennyire drága?
Nem tartom vészesen drágának. Azért ez nem egy Zsiguli, hogy filléresek legyenek hozzá az alkatrészek. Nem is 5 perces munka. Ha leszeditek a hengerfejet, én már ugyan azzal a tömítéssel nem raknám vissza. Cserés az is. Hűtőfolyadék + ez-az.
A szerelőd szerintem hülyeségeket beszél, hacsak nincs annyira alapból leharcolva az a H Astra. Érhet most 1 millió körül. Egy 100eFt-os javítás miatt inkább vinnéd a bontóba?!
Attól függ hogy milyen állapotban van a hengerfej.
Nézz utána hogy mennyibe kerül ha cserélni kell.
VAgy bontott vagy új. Nyilván az új az nagyon drága.
* még annyit hogy ha beleszakad a gyertya , nem biztos hogy cserélni kell a hengerfejet.
Kilehet szépen szedni a csonkot belőle.
Persze ha egy kis pluszt akar a szerelő akkor azt mondja hogy cserélni kell. Kiszedi a gyertya darabot, egy bontottat meg felszámol.
Ki lehet azt venni, vannak erre szakosodott szervizek.
(Bár elég hülye volt aki beletépte, mert csak akkor szakad bele).
Az a kérdés mennyire fog károsodni a hengerfejben a menet.
Lehet semennyire ha jó szaki csinálja drágábban.
De lehet sérül ha sima szerelő csinálja és utána ugyanúgy rá kell költeni egy csomót.
Szóval én a helyedben inkább keresnék egy erre szakosodott szervizt és velük beszélnék.
Ja, mi is a zsámboki fószerhez szoktuk vinni.
Amúgy jópárat kiszedtem már én is, 500 liter petróleum+rengeteg kocogtatás. Ha rá lehet hegeszteni, akkor ki fog jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!