Napi 170 km főleg sztrádán való ingázásra megéri venni hibrid autót?
Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok különösen járatos az autók és motorok témában. De ha egy hibrid tényleg csak kb. 4-5 litert fogyaszt, akkor egy ilyen autóval fele annyiba kerülne a benzinköltség, mint a mostani kocsimmal. Szabad hibridet venni ilyen célra? 9 éves Toyota Prius2019. nov. 20. 14:19
1/21 anonim válasza:
Persze hogy szabad, minél többet megy az ember annál több a megtakarítás.
2/21 anonim válasza:
Autópályán annyira nem jön ki a hibrid előnye. Ilyen használatra még mindig nincs jobb a dízelnél.
3/21 anonim válasza:
Milyen kocsid van, hogy 8-10 litert fogyaszt sztrádán? Vagy mész, mint az őrült? Vehetsz persze Prius-t, de az nem olcsó mulatság. Egy kompakt benzines (Astra, Focus, 308, stb.) el kell, hog menjen 6-7 literrel sztrádán, ha nem hajtod nagyon. Ezek viszonylag olcsó autók, és nincs bennük annyi hókuszpókusz, ami elromolhat. A dízelek még kevesebbet esznek, de olyat csak akkor ajánlok, ha tényleg jó állapotú az autó, és még nincs benne 300-400 ezer kilométer.
4/21 A kérdező kommentje:
Miért, mennyit fogyaszt a hibrid országúton/autópályán?
2019. nov. 20. 14:31
5/21 A kérdező kommentje:
Opel Antarám van
2019. nov. 20. 14:32
6/21 anonim válasza:
A hibrid előnye városi közlekedésben mutatkozik meg, amikor is a fékezéskor keletkező energia egy része el tud raktározódni elektromos áram formájában. Ezt gyorsításoknál és kis sebességű haladásnál fel tudja használni az autó, autópályán a hatása elenyésző, ha nincs dugó.
7/21 anonim válasza:
#3: egy c4 grand picasso is megeszi a 8-10 litert sztrádán, mert nehéz autó, nagy a légellenállása is. És ehhez nem is kell annyira taposni.
8/21 anonim válasza:
Pályán közel ugyanannyit fog fogyasztani, mint egy hasonló tulajdonságokkal rendelkező benzines. Városban lehet vele sokat spórolni a regeneratív fékezés és a tisztán villamos üzem miatt.
Az antaránál kevesebbet fog fogyasztani, de nem azért mert hibrid, hanem mert sokkal kisebb a légellenállása.
9/21 Morzsi007 válasza:
Igaz nekem nincs, de a kollégámnak van hibrid autója és, Ő is csak azt mondja, mint előttem páran, hogy városban nagyon jó, de autópályára nem, ott eszik rendesen. Szóval neked dízelt kell venned.
10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Dízelt nem szeretnék, mert lenne olyan időszak, amikor vagy 2-3 hónapig egyáltalán nem használnám, és úgy hallottam, az a dízeleknek nem tesz jót. Egy benzines Opel Corsa D-vel nem lehet nagyon mellényúlni, ugye? (80 ezer km-t futott). Vagy ez egyáltalán nem sztrádára való?
2019. nov. 20. 15:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!