Nem nyílik az autó ajtaja, hogyan nyissam ki?
Nem nyílik a vezető oldali ajtó sehogysem.
Se belülről se kívülről, kulccsal sem, (bár azelőtt se nyílt kulcsra) csak ez az egy ajtó csinálja ezt.
Hogyan lehetne ezt javítani?
Valószínűleg a zárszerkezet esett szét vagy a központi zár motorja ragadt meg bezárt állapotban. Nem egyszerű a kinyitása és sokszor roncsolás nélkül nem is lehet megoldani.
Meg kell próbálni belülről levenni a kárpitot, legalább annyira hogy a karod beférjen mögé, majd körbe le kell csavarozni az alumínium burkolat csavarjait amennyire lehet és utána elfeszíteni annyira, hogy be lehessen nyúlni a zárhoz. Kézzel benyúlva meg kell keresni a záron a nyitó kallantyúkat, rudazatokat és azokat mozgatva megpróbálni kinyitni. Nagy szívás szokott lenni, hogy feltörés ellen a zárszerkezetet általában egy műanyag borítással látják el amit sokszor csak letördelni lehet, hogy hozzáférj a zárhoz.
és helyre lehetett hozni amit szétfúrt? vagy hogy néz kimost az ajtód?
Mi lett a kulccsal? ehhez az ajtóhoz külön kulcsod van?
Drága volt az egész? Köszönöm az információkat!
Új ajtót kellett vegyek, legalábbis a belső részét (szerencsére azt külön kaptam, nem kellett a komplett ajtót megvenni) , a szétfúrt ajtó az használhatatlan lett.
A kulcs nem változott, ugyanúgy jó volt a régi. Nem változott semmi.
Ahhoz képest amit kaptam, igen, drága volt. Mivel ez már évekkel ezelőtt volt így már nem emlékszem, hogy mennyi volt pontosan, illetve már nem is releváns, mert az árak azóta jóval magasabbak, viszont ahogy már mondtam, a szétfúrt/tönkretett ajtóhoz képest, sokat fizettem.
Ha neked ugyan ez a problémád:
Javaslom, hogy valahogy másképp nyittasd ki az ajtód (vannak erre szakemberek/megoldások) és úgy nézesd meg a kábelköteget.
Ha nem kábelköteg a probléma, akkor valószínűleg a zárszerkezet adta meg magát, ami kicsit drágább mulatság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!